Μέρες αντιχρίστου στις ΗΠΑ. Ο Βοστώνης Μεθόδιος ανέβασε τον καρδινάλιο στο Ιερό Βήμα και τον έβαλε να αναγνώσει το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως! [ΒΙΝΤΕΟ]

Μέρες αντιχρίστου στις ΗΠΑ. Ο Βοστώνης Μεθόδιος ανέβασε τον καρδινάλιο στο Ιερό Βήμα και τον έβαλε να αναγνώσει το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως! [ΒΙΝΤΕΟ]

Μέρες αντιχρίστου στις ΗΠΑ. Ο Βοστώνης Μεθόδιος ανέβασε τον καρδινάλιο στο Ιερό Βήμα και τον έβαλε να αναγνώσει το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως! [ΒΙΝΤΕΟ]

Χαιρετισμός του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου προς τον παπικό (στα αγγλικά):

«Your eminence, I thank you for coming this evening to celebrate Easter with us Orthodox. As we have said many times in the past, both of us are blessed by God to celebrate Easter twice. Once in the Cathedral of the Holy Cross and second in this Cathedral Church.

The time has come for Christianity to celebrate Easter on the same day. And as you said on the (…;; ακατανόητο) during the coming year, both the patriarch and the pope, hopefully will sit down on the 1700th anniversary of the First Ecumenical Synod, they will sit down and come to an agreement as to when, what day exactly, Easter should be celebrated. I Know that you advocate that solution and you know that I do.

I welcome you here because this is… I don’t need to welcome you here because this is your Cathedral as well. The people that are in the congregation love and respect you because they recognize in you a man of God, a leader of our Church, a leader of the Boston community, and a leader of the religious community in America.

Thank you again for coming and I pray that God continues to give you years filled with health so that you may continue shinning the radiant light of our Lord’s Resurrection in the community in which we live.  Welcome.»

Μετάφραση στα Ελληνικά του χαιρετισμού του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου προς τον παπικό:

«Σεβασμιώτατε, σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα το βράδυ να εορτάσετε το Πάσχα μαζί με εμάς τους Ορθοδόξους. Όπως έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν  έχουμε και οι δύο την ευλογία του Θεού να εορτάζουμε το Πάσχα δύο φορές. Μια φορά στον Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Σταυρού* και [μία] δεύτερη σε αυτόν τον Καθεδρικό Ναό.

Έφτασε η ώρα ο Χριστιανισμός να γιορτάσει το Πάσχα την ίδια ημέρα. Και όπως είπατε, […;; ακατανόητο] ελπίζουμε ότι κατά την διάρκεια του επόμενου έτους, στην 1700η επέτειο της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, ο πατριάρχης και ο πάπας θα καθίσουν μαζί και θα καταλήξουν σε μία συμφωνία για το πότε, ποια ημέρα ακριβώς, πρέπει να εορτάζεται το Πάσχα. Ξέρω ότι υποστηρίζετε αυτή τη λύση και ξέρετε ότι την υποστηρίζω.

Σας καλωσορίζω εδώ γιατί αυτό είναι… Δεν χρειάζεται να σας καλωσορίσω εδώ διότι αυτός είναι και ο δικός σας Καθεδρικός Ναός. Οι άνθρωποι που είναι στην Ενορία σας αγαπούν και σας σέβονται επειδή αναγνωρίζουν σε εσάς έναν άνθρωπο του Θεού, έναν ηγέτη της Εκκλησίας μας, έναν ηγέτη της κοινότητας της Βοστώνης, και έναν ηγέτη της θρησκευτικής κοινότητας στην Αμερική.

Σας ευχαριστώ και πάλι που ήρθατε και προσεύχομαι ο Θεός να συνεχίσει να σας δίνει χρόνια γεμάτα υγεία ώστε να συνεχίσετε να ακτινοβολείτε το λαμπερό φως της Αναστάσεως του Κυρίου μας στην κοινότητα την οποία ζούμε. Καλώς ήλθατε.»

*Ο Μεθόδιος ανέφερε στον χαιρετισμό τον «Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Σταυρού». Όντως, στην Βοστώνη υπάρχει αυτός ο ναός των παπικών. [Δείτε ΕΔΩ]

Ο λυκοποιμένας αυτός ομολόγησε ότι πολλάκις έχει εορτάσει διπλά το Πάσχα, την μία μαζί με τους αιρετικούς, την άλλη με το ποίμνιό του. Και το θεωρεί ευλογία! Πώς αλλιώς όμως θα συνήθιζε το υπό σφαγή ποίμνιο στην παρουσία των αιρετικών; Πήγαινε αυτός στους αιρετικούς και ερχόταν ένας από αυτούς στις Ενορίες του για να συνηθίσει το ποίμνιο την παρουσία τους. Η φωτογραφία που ανέβηκε προ ολίγων ημερών, στην οποία ένας αιρετικός με λουλουδιαστό κόκκινο τραπεζομάντηλο άναψε την λαμπάδα του από τον ίδιο μητροπολίτη είναι από άλλη χρονιά. Φανταστείτε τί έχει προηγηθεί σε αυτήν την Μητρόπολη και τί έχει γίνει και στις άλλες Μητροπόλεις!!

Χαιρετισμός στα αγγλικά του παπικού προς τον Βοστώνης Μεθόδιο:

Μετάφραση στα Ελληνικά του χαιρετισμού που απηύθυνε ο παπικός προς τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο:

«Χριστός Ανέστη. [Το εκκλησίασμα απαντά: -Αληθώς Ανέστη] !

Σεβασμιώτατε. Είναι μεγάλη χαρά και προνόμιο να βρίσκομαι εδώ για να εκπροσωπώ όλο το ποίμνιό μου, την ρωμαιοκαθολική κοινότητα, στην οποία είστε όλοι πολύ ευλογημένοι, γεμάτοι με την χαρά και το φως της Αναστάσεως.

Αυτή είναι μια τόσο ιερή περίοδος για όλους μας και μας πάει πίσω στις τελικές κατευθύνσεις του Ιησού προς το ποίμνιό Του την Μεγάλη εβδομάδα, όταν είπε, «αγαπάτε ο ένας τον άλλον όπως σας αγαπώ εγώ». Ήταν η νέα εντολή που μας έδωσε ο Ιησούς όταν μας έδωσε την Ευχαριστία «αγαπάτε ο ένας τον άλλον όπως σας αγαπώ εγώ».

Αναρωτιόμαστε, «πώς μας αγαπά ο Ιησούς». Αυτός μας αγαπάει πρώτα. Μας αγαπά όσο είμαστε ακόμα στην αμαρτία. Μας αγαπάει όταν είμαστε αδιάφοροι. Μας αγαπά σε σημείο να δώσει τη ζωή Του για εμάς. Και μας είπε ότι έτσι θα μας αναγνωρίσουν οι άνθρωποι, ως μαθητές Του. Αν έχουμε αυτήν την αγάπη ο ένας για τον άλλον. Στον σημερινό κόσμο όπου υπάρχει τόση πολλή απιστία και τόσο πολύ σκοτάδι, εμείς ως πιστοί στεκόμαστε μαζί μπροστά στον άδειο τάφο και γνωρίζουμε ότι ο Θεός Λόγος περπατά μαζί μας, καλώντας μας σε μαθητεία, καλώντας μας να Τον ακολουθήσουμε.

Το επόμενο έτος θα συμπληρωθούν χίλια επτακόσια χρόνια από την Σύνοδο της Νίκαιας. Κάθε Κυριακή προσευχόμαστε με το Σύμβολο της Νίκαιας σε όλες τις εκκλησίες μας. Και ξέρουμε ότι στα πρώτα χίλια χρόνια του Χριστιανισμού ήμασταν ένα. Του χρόνου, όχι μόνο είναι η επέτειος της Συνόδου της Νίκαιας αλλά και για εμάς στο λατινικό τυπικό είναι έτος ιερό. Το θέμα που μας έχει δώσει ο πάπας Φραγκίσκος είναι να είμαστε προσκυνητές της ελπίδας. Η ελπίδα μας είναι να πραγματοποιηθεί η ενότητα για την οποία προσευχήθηκε ο Χριστός, ώστε να μπορέσουμε να τελέσουμε μαζί την Ευχαριστία. Ο Ιησούς μαζί με την μεγάλη εντολή να αγαπάμε ο ένας τον άλλο είπε, πάρτε και φάτε, τούτο είναι το σώμα μου, πάρτε και πιείτε, τούτο είναι το αίμα μου. Κάντε αυτό στη μνήμη μου. Ο Κύριος θέλει να μπορούμε να το κάνουμε μαζί ως ένα, ως οικογένειά Του, ως μαθητές Του. Και έτσι οι καρδιές μας είναι γεμάτες ελπίδα, και η παρουσία μας εδώ απόψε μαζί σας είναι ένα σημάδι ελπίδας. Σημάδι της επιθυμίας μας να εκπληρώσουμε το θέλημα του Χριστού για την ενότητα και την αγάπη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσά μας, έτσι ώστε όλοι μαζί να γίνουμε καλύτεροι μάρτυρες της Ανάστασής Του στον κόσμο.

Χριστός Ανέστη αληθώς. Σας γνωστοποιούμε την στοργή μας, τον θαυμασμό μας για εσάς, Σεβασμιώτατε, για το ποίμνιό σας, και να είστε σίγουροι για τις προσευχές μας ο Κύριος να συνεχίσει να σας ευλογεί αυτό το Πάσχα και πάντα. Ο Θεός να σας έχει καλά και σας ευχαριστώ για την φιλοξενία σας.

Ολόκληρο το βίντεο ΕΔΩ

πηγή