Μεθόδους “Μαφίας” από το Μαξίμου σε πυρονόμο για να υπογράψει «Βολική» έκθεση για Τέμπη με σκοπό να την μοιράσουν στα ΜΜΕ

Μεθόδους “Μαφίας” από το Μαξίμου σε πυρονόμο για να υπογράψει «Βολική» έκθεση για Τέμπη με σκοπό να την μοιράσουν στα ΜΜΕ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα για το έγκλημα στα Τέμπη και την προσπάθεια συγκάλυψης που στήθηκε από τις πρώτες μέρες, καθώς στέλεχος της Πυροσβεστικής προχώρησε σε σοβαρή καταγγελία.

Πυρονόμος που ήταν υπεύθυνος για ανακριτικά καθήκοντα 24ωρης βάρδιας ανέφερε σε έγγραφη καταγγελία της προς την Εισαγγελία Λάρισας ότι υπέστη μεγάλες πιέσεις και απειλές να υπογράψει την “Έκθεση Απλής Αυτοψίας” για τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το Kontra News, το συγκεκριμένο έγγραφο είχε γίνει σημαντικό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το έγκλημα στα Τέμπη, καθώς είχε διαρρεύσει.

Η πυρονόμος κατήγγειλε τη διαρροή του εγγράφου με θέμα “Έκθεση Απλής Αυτοψίας” από την εφαρμογή του Ανακριτικού Γραφείου της ΔΙΠΥΝ Λάρισας, η οποία έγινε πριν αυτή υπογραφεί και υποβληθεί στη διοίκηση τους, και πριν τη διερεύνηση του συμβάντος που αφορούσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 28-02-2023.

Η πυρονόμος πιέστηκε από ανώτερους της στην Πυροσβεστική να συντάξει και να υπογράψει την έκθεση, παρόλο που είχε μικρή παρουσία στο πεδίο της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Αναφέρει πως, με εντολές ανωτέρων της, πέρασε πολλές ώρες σε διάφορα σημεία (νοσοκομεία, τροχαία) και όχι στο σημείο της πολύνεκρης σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών, αλλά παρόλα αυτά πιέστηκε να συντάξει την έκθεση αυτοψίας. Οι πιέσεις συνεχίστηκαν όταν αρχικά αρνήθηκε να υπογράψει το σχετικό έγγραφο.

πηγή