Ορθοδοξία

Μια τρομακτική μορφή στο Άγιο Όρος. Αγιορείτικη διήγηση

Ευκαιρία να αναφέρω μια ιστορία που την έζησε ένας φίλος μου στο  Άγιον όρος. Πριν αρκετά χρόνια,φοιτητής ακόμα κανονίζουμε 3 φίλοι να πάνε στο όρος σε ένα μοναστήρι, δεν ξέρω ποιο.
Να  σημειώσω πως ο φίλος μου ναι μεν ασπάζεται την θρησκεία αλλά δεν είναι και ο ….φανατικός.
Πιο πολύ πήγε για την παρέα παρά επειδή ένιωθε πως πρέπει να πάει.
Αφού λοιπόν φτάσανε και τακτοποιήθηκαν στο κελί που τους δώσανε,παρακάλεσε τους άλλους δυο να μην καπνίζουνε μέσα στο κελί γιατί εκτός ότι είναι φανατικός αντικαπνιστής,τον ενοχλεί πολύ ο καπνός.
Κοιμήθηκαν  το βράδυ μια χαρά και ξημερώματα ξυπνάνε για να πάνε στην λειτουργία.ξυπνάνε τον φίλο μου αλλά νύσταζε ακόμα και παρέμεινε στο κρεβάτι  μεταξύ ύπνου και ξύπνιου που λεμε. Είπε όμως στα αλλά δυο παιδιά να πάνε στην εκκλησία μιας και ήταν έτοιμοι εκείνοι για να μην καθυστερήσουνε και μόλις ετοιμαζότανε θα πήγαινε να τους βρει.  Πραγματικά έτσι έγινε και τα δυο παιδιά φύγανε αφήνοντας τον φίλο μου στο κελί μεταξύ ύπνου και ξύπνιου όπως είπα.την ώρα που ετοιμάστηκε να σηκωθεί νιώθει ένα ντουμάνι καπνού να έρχεται προς τα πάνω του και τσαντισμένος νομίζοντας πως κάποιος από τους δυο έχει μείνει ακόμα εκεί και άναψε τσιγάρο γυρνάει να φωνάξει. Τότε βλέπει στο κάτω μέρος του κρεβατιού του να κάθετε ένα πράγμα όπως μου είπε καφέ με λέπια ανθρωπόμορφο φορούσε κουστούμι και σκαρπίνια και κάπνιζε τσιγάρο.του λέει!!! Πέσε και κοιμήσου που θα πας; Άσε τους άλλους να πάνε και εμείς θα κάτσουμε μαζί εδώ.  Ο φίλος μου δεν φοβήθηκε αντίθετα κινήθηκε επιθετικά απέναντι του να τον χτυπήσει.
Τότε έγινε καπνός και εξαφανίστηκε. Το είπε στους μοναχούς και του είπανε πως ΕΚΕΙΝΟΣ κάνει συχνά πυκνά βόλτες εκεί.
Αυτή ήταν η ιστορία του αν και δεν ήμουν παρόν γνωρίζοντας πολλά χρόνια τον φίλο μου έχω κάθε λόγο να τον πιστεύω.

πηγή