Υλικά
6 μήλα (Golden Delicious)
1 ποτήρι νερού κρασί κόκκινο γλυκό
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
6 κουταλάκια του γλυκού μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
1/3 του φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα τριμμένα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, μπαχάρι)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε τη φλούδα από τα μήλα (προαιρετικά) και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τη καρδιά με τα σπόρια από τα μήλα αφήνοντάς τα, όμως ολόκληρα.
Υλικά
6 μήλα (Golden Delicious)
1 ποτήρι νερού κρασί κόκκινο γλυκό
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
6 κουταλάκια του γλυκού μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
1/3 του φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα τριμμένα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, μπαχάρι)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε τη φλούδα από τα μήλα (προαιρετικά) και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τη καρδιά με τα σπόρια από τα μήλα αφήνοντάς τα, όμως ολόκληρα.
Ραντίζουμε το χυμό λεμονιού το εσωτερικό των μήλων και τα τοποθετούμε σε όρθια θέση πάνω σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτοντας το κρασί. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις σταφίδες, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Τοποθετούμε το μείγμα, μαζί με μια κουταλιά μέλι (για το καθένα) στις κοιλότητες των μήλων και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 15-20΄ μέχρι να μαλακώσουν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15΄ μέχρι τα μήλα να πάρουν χρώμα.
Τα σερβίρουμε τα ζεστά με κρέμα ζαχαροπλαστικής η σαντιγί, πασπαλίζοντας με καβουρδισμένα αμύγδαλα.