Επίκαιρα

Μόλις ανέλαβαν οι Ρώσοι την αμερικανική βάση έκαναν αγιασμό….να φύγει το κακό

Ο ιερέας Ντμίτρι, βοηθός διοικητής της ομάδας στρατιωτικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Συρία, τέλεσε έναν αγιασμό για τους Ορθόδοξους Ρώσους στρατιώτες σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Et-Tabka στην επαρχία Ράκκα.

Η μέχρι πριν λίγα χρόνια αμερικανική στρατιωτική βάση βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Τάμπκα, την οποία οι Αμερικανοί εγκατέλειψαν βιαστικά το 2019 μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στην περιοχή. Πριν από αυτούς, τα “αφεντικά” του αεροδρομίου ήταν μαχητές του ISIS, που το κατέλαβαν το 2014 και το κράτησαν μέχρι το 2017, έως ότου εκδιώχθηκαν από τους Κούρδους κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους στη Raqqa.

Το ίδιο το αεροδρόμιο Et-Tabka βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία. Οι σημαντικότερες πόλεις της βόρειας Συρίας – Χαλέπι, Ντιρ εζ-Ζορ, Ράκκα δεν απέχουν περισσότερο από μία ώρα από εκεί. Τώρα όλη αυτή η επικράτεια ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, και στο ίδιο το αεροδρόμιο υπάρχει γραφείο Ρώσου διοικητή αεροπορίας, όπου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός.

Επί του παρόντος, οι κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας βρίσκονται σε μόνιμη βάση στη ρωσική βάση Khmeimim. Η ποιμαντική εργασία στις ανεξάρτητες μονάδες έχει γίνει τακτική, αν και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μια Θεία Λειτουργία στο αεροδρόμιο Et-Tabka.


πηγή