Μόνο το 17% των Γερμανών είναι έτοιμο να υπερασπιστεί τη χώρα του – έρευνα

Freepen.gr – Πρόσφατη έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου έρευνας αγοράς και κοινής γνώμης Forsa αποκαλύπτει ότι πολλοί Γερμανοί πολίτες διστάζουν να υπερασπιστούν τη χώρα τους με θανατηφόρα βία σε περίπτωση πιθανής ξένης επίθεσης. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Stern, το 40% των ερωτηθέντων εξέφρασε την άποψη πως δεν θα έπαιρνε ποτέ τα όπλα, ακόμη και σε τέτοιες περιστάσεις.

Μόνο το 17% των Γερμανών δήλωσε ότι θα ήταν “σίγουρα” έτοιμο να υπερασπιστεί το έθνος του. Ένα επιπλέον 19% δήλωσε πως θα το έκανε “πιθανώς” σε περίπτωση επίθεσης κατά της Γερμανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας επέδειξαν υψηλότερο επίπεδο δυνητικής ετοιμότητας, με το 39% των ερωτηθέντων ανδρών ηλικίας μεταξύ 45 και 59 ετών να δηλώνουν πρόθυμοι να ενταχθούν στις αμυντικές δυνάμεις της Γερμανίας σε περίπτωση ξένης εισβολής.

Συνολικά, το 61% των Γερμανών αποκάλυψε ότι ήταν είτε “μάλλον” είτε “εντελώς” απρόθυμοι να πάρουν τα όπλα εναντίον ενός πιθανού επιτιθέμενου. Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη στα μέσα Νοεμβρίου, υπογράμμισε πως ο αριθμός των ατόμων που αρνούνται κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα να πράξουν κάτι τέτοιο έχει διπλασιαστεί από το Μάιο του 2022. Επιπλέον, σημείωσε ότι τα άτομα με μέση και ανώτερη εκπαίδευση ήταν πιο απρόθυμα να σπεύσουν στην άμυνα του έθνους τους.

https://www.freepen.gr/2023/12/17.html