Μόσχα προς Βερολίνο για τα γερμανικά σχέδια βομβαρδισμού της Κριμαίας: «Αν συνέβαινε θα σας διχοτομούσαμε όπως τον Β’ΠΠ»!


«Στο κόκκινο» βρίσκονται πλέον οι σχέσεις της Ρωσίας με την Γερμανία, μετά την αποκάλυψη των σχεδίων του γερμανικού υπουργείου Άμυνας και της γερμανικής Αεροπορίας να βομβαρδίσει για πρώτη φορά μετά τον Β’ΠΠ ρωσικό έδαφος και ρωσικές εγκαταστάσεις και πιο συγκεκριμένα την γέφυρα του Κερτς που συνδέει την δυτική όχθη της Αζοφικής Θάλασσας με την αριστερή όχθη της Κριμαίας.

Σήμερα κλήθηκε ο Γερμανός πρεσβευτής στη ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και του επιδόθηκε διάβημα, ενώ ζητήθηκα  εξηγήσεις  για το σχέδιο που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε έναν Γ’ΠΠ αν και οι Γερμανοί,  θα «χρέωναν» την πράξη στους Ουκρανούς.

Η συνομιλία που υποκλάπηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έγινε στις 19 Φεβρουαρίου 2024 και ήταν μεταξύ του επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων της Διοίκησης της γερμανικής Αεροπορίας, Graefe, του Γενικού Επιθεωρητή της Bundeswehr (των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων) , Gerhartz και υπαλλήλων του Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων διαστήματος της Bundeswehr Fenske και  Frostedte.

Μάλιστα στην συνομιλία αναφερόταν μάλιστα ότι σχεδίαζε τον βομβαρδισμό ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Ο.Πιστόριους, ο οποίος προφανώς… ζήλεψε την δόξα του ΝΑΖΙ Γκέρινγκ, αρχηγού της Λουφτβάφε στον Β’ΠΠ:

«Ο υπουργός Άμυνας Πιστόριους σκοπεύει να εξετάσει προσεκτικά το θέμα της προμήθειας πυραύλων Taurus στην Ουκρανία. 

Έχουμε προγραμματίσει μια συνάντηση μαζί του.

Όλα πρέπει να συζητηθούν για να μπορέσουμε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το θέμα» ακούγεται να λέει ο Γενικός Επιθεωρητής της Bundeswehr (των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων), Gerhartz.

Πληροφορίες από την συνάντηση αναφέρουν  ότι εκτός της σκληρής διπλωματικής γλώσσας που χρησιμοποιήθηκε κατά του Γερμανού πρεσβευτή ερωτήθηκε «αν θα ήθελε η Γερμανία να επιστρέψει στα χρόνια πριν την ενοποίηση του 1990, οπότε ήταν διαιρεμένη σε Δυτική και Ανατολική Γερμανία με την τελευταία να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας».

Ο Γερμανός πρεσβευτής απάντησε φυσικά «Όχι» και η ανταπάντηση ήταν «Τότε να είστε πολύ προσεκτικοί και να γνωρίζετε ότι οποιοσδήποτε δυτικός σχεδιασμός για πλήγμα στο εσωτερικό της πρεσβείας μπορεί να επιφέρει αυτόματά ακαριαίο πλήγμα στην Γερμανία που θα είναι απλά το πρώτο των όσων θα ακολουθήσουν».

Πηγή