MRB: Λένε «όχι» στο εμβόλιο οι Έλληνες! – Μόλις το 32,7% λέει πως θα το κάνει κανονικά (φώτο)

Tο 63,8 % πιστεύει ότι τα πράγματα στην χώρα μας πάνε «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα»

Μπορεί τόσο οι κυβερνώντες, όσο και τα ΜΜΕ να υποστηρίζουν πως το εμβόλιο θα έρθει για να μας… «σώσει», όμως οι Έλληνες δεν δείχνουν να έχουν πειστεί απ’ αυτό. 

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει συνέντευξη στην οποία είχε υποστηρίξει πως η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες της ΕΕ που έχει τους λιγότερους πολίτες που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο (ή «συνωμοσιολόγους» όπως τους είχε πει ο πρωθυπουργός), παρόλα αυτά σύμφωνα με έρευνα της MRB μόλις το 32,7 τον Ελλήνων λέει πως θα κάνει το εμβόλιο για προληπτικού λόγους. Μάλιστα ένας στους δύο Έλληνες εμφανίζεται διστακτικός όσον αφορά τον εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τάσεις της εταιρείας, μόλις το 32,7% των συμμετεχόντων απαντούν αναφανδόν θετικά πως θα κάνουν κανονικά το εμβόλιο για προληπτικούς λόγους.

Επίσης άλλο ένα 44,2% δεν εμφανίζεται αρνητικό στο ενδεχόμενο να εμβολιαστεί αλλά κρίνει πως θα πράξει ανάλογα με την κατάσταση που θα ισχύει όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Ωστόσο υπάρχει ένα 12% το οποίο δηλώνει πως δεν θα εμβολιαστεί γιατί είναι ενάντια στα εμβόλια και ένα 6,5% που τονίζει πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί γιατί δεν φοβάται ότι θα αρρωστήσει ή το θεωρεί απίθανο. Συνολικά το ποσοστό των πολιτών που δεν θα κάνει το εμβόλιο ανέρχεται στο 18,5%.

Παράλληλα μοιρασμένες είναι οι απόψεις σχετικά με το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αφού το 10,7% πιστεύει πως αυτό θα συμβεί σε έξι μήνες περίπου, ενώ σε έναν χρόνο δηλώνει το 24,2%. Αντίστοιχα πιο απαισιόδοξο είναι το 16% και 17,4% δηλώνοντας 1,5 και 2 χρόνια αντίστοιχα, την ώρα που η πιο πολυπληθής ομάδα με 25,7% είναι αυτή που αναμένει επιστροφή στην καθημερινότητά μας όπως ήταν πριν την πανδημία σε περισσότερα από δύο χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 63,8 % απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 9,8 % απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

 

Πηγή