• agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr
  • FACEBOOK-TEST5
    Εργόχειρα - Σταυροί
    Στο κατάστημά μας www.eikonia.gr θα βρείτε σταυρούς όλων των ειδών σε μεγάλη ποικιλία. Ασημένιοι, επίχρυσοι,...

Νέα ανασκόπηση 600 μελετών διαπιστώνει ότι τα lockdown «προκάλεσαν περισσότερο κακό παρά όφελος»

Τα lockdown «θα αφήσουν πίσω τους μια κληρονομιά βλάβης για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους τα επόμενα χρόνια», σύμφωνα με τον Δρ Kevin Bardosh.

LifeSiteNews / ΚΟ. Η «ουσιαστική και ευρεία παράπλευρη ζημιά» των lockdown για τον κόβιντ σε όλο τον κόσμο ξεπέρασε κάθε όφελος που μπορεί να είχαν, σύμφωνα με μια νέα ανασκόπηση δημοσιεύσεων που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

Η ανασκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τον εφαρμοσμένο ιατρικό ανθρωπολόγο Dr. Kevin Bardosh και χρηματοδοτήθηκε από την αγγλική φιλανθρωπική οργάνωση “Collateral Global”, «συνθέτει 600 δημοσιεύσεις με εστίαση σε μετα-αναλύσεις, συστηματικές ανασκοπήσεις, παγκόσμιες αναφορές και μελέτες πολλών χωρών» για τα ευρήματά τους σε δέκα συγκεκριμένα κατηγορίες βλάβης: «υγεία, οικονομία, εισόδημα, επισιτιστική ασφάλεια, εκπαίδευση, τρόπος ζωής, στενές σχέσεις, κοινότητα, περιβάλλον και διακυβέρνηση».

Διαπιστώθηκε «ουσιαστική» και «ευρείας κλίμακας» παράπλευρη ζημιά που «θα αφήσει πίσω της μια κληρονομιά βλάβης για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους τα επόμενα χρόνια», συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης «υπερβολικής θνησιμότητας εκτός του κόβιντ, επιδείνωσης της ψυχικής υγείας, παιδικής κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας, διευρυνόμενης παγκόσμιας ανισότητας, της επισιτιστικής ανασφάλειας, χαμένων ευκαιριών στην εκπαίδευση, συμπεριφορών ανθυγιεινού τρόπου ζωής, κοινωνικής πόλωσης, αυξανόμενου χρέους, δημοκρατικής οπισθοδρόμησης και υποβάθμισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το πιο σημαντικό είναι ότι η ανασκόπηση βρίσκει «πιθανόν πολλές κόβιντ πολιτικές να προκάλεσαν περισσότερο κακό παρά όφελος, αν και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στη γνώση και τη διερεύνηση αντισταθμίσεων πολιτικής, ειδικά σε επίπεδο ανά χώρα», με το κύριο μάθημα να είναι ότι στο μέλλον οι πανδημίες πρέπει να αντιμετωπίζονται με ένα «ευρύτερο φάσμα εμπειρογνωμοσύνης» από εκείνες που κυριάρχησαν στην αντιμετώπιση του κόβιντ, κάτι που θα επέτρεπε μεγαλύτερη ποικιλομορφία προοπτικών και μεγαλύτερη εξέταση των ανταγωνιστικών ανησυχιών.

Η νέα δημοσίευση προσθέτει και συνοψίζει ένα μεγάλο προϋπάρχον σύνολο αποδεικτικών στοιχείων ότι οι περιορισμοί στην προσωπική και οικονομική δραστηριότητα που αναλήφθηκαν από πολλές χώρες το 2020 και μέρος του 2021 προκάλεσαν πολύ περισσότερο κακό παρά καλό, όσον αφορά την προσωπική ελευθερία και τα οικονομικά καθώς και τη δημόσια υγεία και ότι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί ζωές μέσω πολύ λιγότερο επαχθών μεθόδων, όπως η προώθηση καθιερωμένων θεραπευτικών φαρμάκων, οι στενότερες προστασίες που εστιάζονται σε εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο (όπως οι ηλικιωμένοι και οι ανάπηροι) και η αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης D.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Neil Gorsuch, έγραψε πρόσφατα μια γνώμη που προσδιορίζει τα μέτρα αντιμετώπισης του κόβιντ στην Αμερική ως «τις μεγαλύτερες εισβολές στις πολιτικές ελευθερίες στην ιστορία αυτής της χώρας σε καιρό ειρήνης, κατά της οποίας το Κογκρέσο, τα νομοθετικά σώματα των πολιτειών και τα δικαστήρια αμελούσαν σε μεγάλο βαθμό. προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων, της προσωπικής ελευθερίας και του κράτους δικαίου».

ΚΟ / πηγή