Νέα επίθεση απο την Χαμάς με αλεξιπτωτιστές

Πριν από λίγα λεπτά, ομάδα αλεξιπτωτιστών της Χαμάς, εισέβαλλαν σε Ισραηλινό έδαφος από αέρος

Σφοδρές μάχες διεξάγονται τώρα με τους Παλαιστίνιους αλεξιπτωτιστές που μόλις προσγειώθηκαν στα χωριά  Afokim, Saad, Magin και Shukda, στο Νότιο Ισραήλ.

IMG 3958
Αλεξιπτωτιστής της Χαμάς

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι αλεξιπτωτιστές δεν πέφτουν από κάποιο εναέριο μέσο, αλλά χρησιμοποιούν αλεξίπτωτο πλαγιάς, φορώντας κινητήρα επάνω στο κορμί τους!

Τι είναι το Μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο πλαγιάς που ταπείνωσε το Ισραήλ;

ο Μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο πλαγιάς γνωστό και ως Παραμοτέρ είναι πτητική μηχανή που συνδυάζει αλεξίπτωτο πλαγιάς με μηχανική πρόωση. Συνήθως φέρει μηχανή 80cc έως 200cc και με βάρος από 20kg έως 30kg στη πλάτη του πιλότου, συνδέεται με το αλεξίπτωτο πλαγιάς και απογειώνει τον πιλότο από επίπεδο έδαφος με λίγο μόνο τρέξιμο. [1]

Στην Ελλάδα άρχισε να εμφανίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Σήμερα στην Ελλάδα ο αριθμός τον ενεργών πιλότων ανέρχεται περίπου στους 80 χειριστές (στοιχεία 2011). Το καύσιμο που καταναλώνει είναι 3,5 λίτρα περίπου ανά ώρα αμόλυβδης βενζίνης με συνθετικό λάδι για δίχρονους κινητήρες. Το παραμοτέρ είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να αποσπάται σε πολλά κομμάτια, για να χωράει ακόμα και μέσα σε ένα μικρό αυτοκίνητο. Το κόστος συντήρησης και αγοράς ολόκληρου του πακέτου είναι περίπου το ίδιο με μιας μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού.

πηγή