Επίκαιρα

Νέα έρευνα για τον Μητροπολίτη Μόρφου από ένα υπάλληλο (εισαγγελέα) του Κυπριακού Ψευτορωμαίικου

Η κυπριακή αστυνομία επεκτείνει την έρευνά της για ενδεχόμενη παραβίαση των διαταγμάτων περί λοιμοκάθαρσης αλλά και του Ποινικού Κώδικα, μετά την πορεία και τον καθαγιασμό των υδάτων στον ποταμό Καρκώτη από τον Μεγάλο Ιεράρχη της Κύπρου Μόρφου Νεόφυτο και από τον λαό της Κύπρου.

Αυτό αποφασίστηκε χθες μετά από συνεννόηση του γενικού εισαγγελέα Γ. Σαββίδη με τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, με τον εισαγγελέα να ζητεί ενημέρωση για το πού βρίσκεται η πορεία των ερευνών σε σχέση με την τελετή κατά την ημέρα των Θεοφανίων στην περιοχή της Ευρύχου, καθώς και τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί η Αστυνομία σε σχέση με το περιστατικό.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, η έρευνα των Αρχών θα επεκταθεί εκτός από τη συγκέντρωση του Κυπριακού λαού στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας στην Ευρύχου και στην πορεία που ακολούθησε της οποίας ηγείτο ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, αλλά και για τον καθαγιασμό των υδάτων στον ποταμό Καρκώτη, στην τοποθεσία Μύλος του Κούμνα, ανάμεσα στην Τεμβριά, την Κοράκου και την Ευρύχου.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, η Αστυνομία θα διερευνήσει, λέει, το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων από οποιονδήποτε καθώς και για αμέλεια για τη διάδοση νόσου επικίνδυνης για τη ζωή στη βάση του άρθρου 190 κεφ.154 του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε το κυπριακό ψευτορωμαίικο.

Ο υπάλληλος (εισαγγελέας), ερευνά και υπόθεση που αφορά διέγερση προς διάπραξη αδικήματος στη βάση του άρθρου 370(β) του Ποινικού Κώδικα. Με το το τρόπο αυτό φωτογραφίζει τον Μόρφου.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία είχε προβεί σε 10 καταγγελίες ρουφιάνων για παραβίαση του περί λοιμοκάθαρσης νόμου (εννιά πιστών και του ιερέα του ναού) επειδή συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από τον επιτρεπόμενο αριθμό για εκκλησιασμό.

Για την περίπτωση αυτή δεν ελέγχεται, λέει, ο Μητροπολίτης Μόρφου. Το φιλεύσπλαχνο άθεο κράτος αποφάσισε αυτό να του το χαρίσει… Όχι όμως τις άλλες κατηγορίες.

Ωστόσο, λόγω της πορείας που ακολουθήθηκε και της σύναξης στον ποταμό, η Αστυνομία θα εξετάσει υπόθεση “για οποιαδήποτε πρόσωπα συμπεριλαμβανομένου προσώπου ή προσώπων τα οποία με βάση το εσωτερικό θεσμικό της θρησκείας ή δόγματος είναι υπεύθυνα για συγκεκριμένο χώρο λατρείας, κατά παράβαση του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου».

Για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη εναντίων του, οι κυπριακές φυλλάδες και τα σατανοκάναλα, υπενθυμίζουν ότι εναντίον του Μητροπολίτη Μόρφου η Αστυνομία είχε διερευνήσει δύο υποθέσεις που αφορούσαν η μια για τον νόμο περί ρατσισμού και η άλλη για τον περί λοιμοκάθαρσης και διέγερσης προς διάπραξη αδικήματος, αλλά ο προηγούμενος Γενικός Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι για τη δίωξή του.
σχόλιο Γ.Θ : Τα κυπριακά σατανοΜέσαΜ.Ε. αποσκοπούν στο να επηρεάσουν την κοινή γνώμη αλλά και να τρομάξουν τον Μεγάλο Ιεράρχη. Προφανώς δεν έχουν ακούσει τις ομιλίες του. Προφανώς δεν ξέρουν ότι τους Χριστιανούς μόνο με τον θάνατό μας, μπορούν να μας φιμώσουν… αλλά και τότε, θα φωνάζουμε πιο δυνατά…