Επίκαιρα

Νέο πισώπλατο χτύπημα στους Ρώσους από την Ελλάδα; Τι αποφασίστηκε τελευταία στιγμή;

Όλως τυχαίως αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής και τα «πυρά» των κρατών-μελών.

Αυστηροποιεί το πλαίσιο υποδοχής ταξιδιωτών από τη Ρωσία το υπουργείο Τουρισμού, με αφορμή τη μετάλλαξη Δέλτα, ακόμη και για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Ειδικότερα, το ελληνικό υπ. Τουρισμού ισχυρίζεται πως η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται στη Ρωσία και έτσι από 30 Ιουνίου εισάγονται αλλαγές στην υποδοχή των τουριστών.

Επομένως όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test.

Μάλιστα, αυτό το μέτρο είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, ασχέτως άμα έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Σημειώνεται πως όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Στο σχετικό ΦΕΚ που αφορά τη Ρωσική Ομοσπονδία τονίζεται επιπροσθέτως πως ειδικώς οι μόνιμοι κάτοικοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας εισέρχονται στη Χώρα υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο
    με τη μέθοδο PCR για COVID-19
  • ή σε έλεγχο με rapid test
  • να διαγιγνώσκονται αρνητικοί σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ή έλεγχο με rapid test στα σημεία εισόδου στη χώρα, εφαρμοζομένων αναλογικώς ως προς τα κλιμάκια ελέγχου, την παραμονή σε χώρο της πύλης ελέγχου μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του ελέγχου και τον υποχρεωτικό προσωρινό περιορισμό σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος του ελέγχου

Φυσικά πρόκειται για απόφαση που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο και στον τουρισμό, καθώς ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα μεγάλος όγκος των τουριστών είναι ρωσικής καταγωγής.

(φωτο: eurokinissi)

πηγή