Νίκη ΝΔ σε 7 από 13 Περιφέρειες από την πρώτη Κυριακή – Τα ντέρμπι και που θα υπάρξει β’ γύρος (15/10)

Μεγάλος νικητής στην Αττική ο Νίκος Χαρδαλιάς, άνετη επικράτηση Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία – Ρεκόρ Αρναουτάκη
Γαλάζιος βάφεται ο χάρτης και στις Περιφερειακές εκλογές καθώς οι υποψήφιοι που στηρίζει η ΝΔ εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή σε 7 Περιφέρειες.
Συγκεκριμένα, με την ενσωμάτωση πάνω από το 53%, οι υποψήφιοι της ΝΔ που επανεκλέγονται από την πρώτη Κυριακή, είναι σε Αττική, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, Κεντρική Μακεδονία, Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα
Στην Περιφέρεια Κρήτης αναδεικνύεται εκ νέου ο Σταύρος Αρναουτάκης – που είχε και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ – (και μάλιστα με ποσοστό ρεκόρ) ενώ ντέρμπι καταγράφονται σε Πελοπόννησο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο, στη Δυτική Μακεδονία και στα Ιόνια Νησιά, αν και εκεί οι υποψήφιοι που έχουν το προβάδισμα, προέρχονται από τη ΝΔ..
Σε Β Γύρο οδηγείται και η  Θεσσαλία, η οποία επλήγη δριμύτατα από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

54_7.JPG

perifereies_b.JPG

Νικητής ο Χαρδαλιάς στην Αττική

Mεγάλη νίκη του Νίκου Χαρδαλιά έναντι του Γιώργου Ιωακειμίδη στην Περιφέρεια Αττικής.
Ο κ.Χαρδαλιάς συγκέντρωσε  46,56% έναντι 15,7% του Ιωακειμίδη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και αναδείχθηκε περιφερειάρχης Αττικής.
Γνωρίζω ότι η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι τεράστια, υπόσχομαι να κάνω τα πάντα για να τιμήσω την εντολή σας, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την επικράτησή του στις περιφερειακές εκλογές.
Σήμερα ξεκινάμε τον αγώνα για μια καλύτερη και ασφαλέστερη Αττική σημείωσε και κάλεσε σε συνεργασία τους συνυποψηφίους του.
Θέλουμε τους ενεργούς πολίτες δίπλα μας, τόνισε.

attiki_b_1.JPG

Καθαρή νίκη Τζιτζικώστα

Καθαρή νίκη πετυχαίνει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο οποίος εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή καθώς προηγείται με ποσοστό πάνω από το 60%.
makedonia.JPG

Που τελειώνει η ΝΔ από τον πρώτο γύρο

Σαφές προβάδισμα διατηρούν οι υποψήφιοι της ΝΔ στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης προηγείται με 55,57% έναντι 12,18% του Γιάννη Στέφου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Νότιο Αιγαίο όπου ο Γ. Χατζημάρχος προηγείται με 66,3% έναντι 14,94% του Ν. Παπανικόλα που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και στη Δυτική Ελλάδα όπου ο Νεκτάριος Φαρμάκης προηγείται με 59,65% έναντι 12,79% που λαμβάνει ο Σπύρος Σκιαδαρέσης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά και στη Στερεά Ελλάδα ο υποψήφιος της ΝΔ, Φάνης Σπανός φέρεται να επικρατεί από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Νέα νίκη Αρναουτάκη στην Κρήτη

Νικητής στην Κρήτη από τον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης αναδεικνύεται και πάλι ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος είχε και τη στήριξη της ΝΔ, πέραν του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ.Αρναουτάκης λαμβάνει το 77,65% έναντι 11,48% του Σπύρου Δανέλλη.
kriti_1.JPG

Τα ντέρμπι

Ντέρμπι εκτυλίσσονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ο Δ. Πτωχός που έχει τη στήριξη της ΝΔ προηγείται με 42,64% έναντι του Πέτρου Τατούλη που λαμβάνει το 32,11%, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου προηγείται ο Χρήστος Μέτιος με στήριξη της ΝΔ, με 41,79% έναντι του ανεξάρτητου Χριστόδουλου Τοψίδη που λαμβάνει το 34,68% και στο Βόρειο Αιγαίο, όπου προηγείται ο εκλεκτός της ΝΔ, Στέφανος Αλκιβιάδης με 40.32% έναντι 33,75% του ανεξάρτητου αν και προερχόμενου από τη ΝΔ, Κωνσταντίνου Μουτζούρη.

peloponnisos.JPG

Προβάδισμα Αγοραστού στη Θεσσαλία – B ‘ Γύρος

Στη Θεσσαλία, η οποία επλήγη από την πρόσφατη κακοκαιρία ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο υποψήριος της ΝΔ διατηρεί δυνάμεις και προηγείται με 41,42% έναντι του Δ. Κουρέτα που λαμβάνει το 34%.
Ο νικητής θα εκλεγεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
thessalia_1.JPG

Σε δεύτερο γύρο ο νικητής σε Ιόνια νησιά και Δυτική Μακεδονία

Στο δεύτερο γύρο των εκλογών στις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να αναδειχθούν οι νέοι περιφερειάρχες σε Ιόνια νησιά και Δυτική Μακεδονία.
Στα Ιόνια προηγείται ο Γιάννης Τρεπεκλής με 30,88% (ανεξάρτητος αν και προερχόμενος από τη ΝΔ) ενώ στη Δυτική Μακεδονία το προβάδισμα διατηρεί ο Γιώργος Κασαπίδης με 34,71%.

ionia_1.JPG

Dut_makedonia.JPG
www.bankingnews.gr