Συνταγές

Νηστίσιμο πανεύκολο γλυκό ψυγείου χωρίς λάδι

Ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου, νηστίσιμο χωρίς λάδι, με βάση σιροπιασμένων φρυγανιών και μια υπέροχη κρέμα με άρωμα καρύδας που σίγουρα θα λατρέψετε. Μια απλή και εξαιρετικά εύκολη στη παρασκευή της συνταγή, για αρχάριους, για ένα φανταστικό γλύκισμα που θα γίνει το αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Δοκιμάστε το!

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ...

Αρχάγγελος Μιχαήλ 9331-X

23,00 
Ασημένιο μενταγιόν 925° επιχρυσωμένο περιμετρικά, με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στην μπροστινή πλευρά και την προσευχή προς τον Αρχάγγελο στην πίσω

ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΦΛΟΥΡΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΟ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ 925 ΜΕ ΖΙΡΚΟΝ

35,00 
ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Αγία Τριάδα 9258-X

23,00 
Ασημένιος σταυρός 925° επιχρυσωμένος περιμετρικά, με τον Εσταυρωμένο στην μπροστινή πλευρά και την Αγία Τριάδα στην πίσω πλευρά Διαστάσεις σταυρού:

Μενταγιόν Δικέφαλος Αετός 9260-A

24,00 
Ασημένιο μενταγιόν 925°, με τον Δικέφαλο Αετό στην μπροστινή πλευρά και την Αγιά Σοφιά στην πίσω πλευρά Διάμετρος σταυρού: 2,1

Υλικά συνταγής

 

  • 9-10 περίπου φρυγανιές (για να καλύψετε και τα κενά του ταψιού)
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας, στην χάρτινη συσκευασία
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • κανέλα για το γαρνίρισμα
  • Για το σιρόπι
  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • κανέλα τριμμένη και ινδοκάρυδο για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι: Ξεκινάτε με το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνετε ανακατεύοντάς τα 2-3 φορές μέχρι να έλθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις λιώσει η ζάχαρη κι αρχίσει ο βρασμός τα αφήνετε να βράσουν για 3-3,5 λ.
  2. Αποσύρετε το σιρόπι σας από τη φωτιά το μεταφέρετε σε μπολ και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Μετά βουτάτε, για λίγο, στο σιρόπι μερικές φρυγανιές και τις στρώνετε, τη μια δίπλα στην άλλη, στη βάση ενός ταψιού ή σε ένα τσέρκι διαστάσεων15×25 εκ.
  3. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν βράση και πήξει ελαφρώς το μείγμα. Μετά το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις βανιλίνες και ανακατεύετε καλά.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί ή τσέρκι, πάνω στις φρυγανιές, ισιώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Το πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγη κανέλα τριμμένη ή/και ινδοκάρυδο και σερβίρετε.

πηγή

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Ασημένιος σταυρός 9113-X

20,00 

Ασημένιος σταυρός 925° επιχρυσωμένος περιμετρικά, με τον Εσταυρωμένο Διαστάσεις σταυρού: 1,4×2,1 εκ.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΑΝΤΙΚΕ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΑΣΗΜΙ925 ΚΑΙ ΓΡΑΝΑΔΕΣ ΠΕΤΡΕΣ

165,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Αγία Κυριακή

25,00 

Ξυλόγλυπτη εικόνα (σκαλιστή), Βυζαντινής – Ορθόδοξης νοοτροπίας, με την Αγία Κυριακή

Διαστάσεις 14×33 εκ.

Ασημένιος σταυρός 9271-X

50,00 

Ασημένιος σταυρός 925° επιχρυσωμένος περιμετρικά, με τον Εσταυρωμένο στην μπροστινή πλευρά και την ευχή Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με στην

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΣΚΑΛΙΣΤΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΑΣΗΜΙ925 ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΜΕ ΓΡΑΝΑΔΑ ΠΕΤΡΑ

70,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Η Σταύρωση του Χριστού

120,00 

Μεταξοτυπία με την Σταύρωση του Χριστού σε ξύλινη κορνίζα με τζάμι, φτιαγμένη στο Ιερό Κελί του Αγίου Νικολάου του Μπουραζέρη στο Άγιον Όρος.

Διαστάσεις: 23×28 εκ.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΕΙΡΟΠΕΔΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΑΣΗΜΙ925 ΜΕ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ ΚΑΙ ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ

43,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Πίσω στη λίστα