Νηστίσιμο Σοκολατογλυκό. Εκπληκτικό αποτέλεσμα
Υλικά ↔️Ingredients
Για το κέικ
150ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι ή τα 3/4 από ένα νεροπότηρο των 200ml
150ml χλιαρό νερό η (τα 3/4)
150ml σπορέλαιο η (τα 3/4)
180γρ ζάχαρη ή (1 νεροπότηρο των 200ml)
ξύσμα πορτοκάλι
50γρ ινδοκαρυδο ή 5 κτλσ
300-320γρ αλεύρι 2.5 νεροπότηρα των 200ml
2 κτλσ κακάο (40γρ)
15 γρ μπέικιν πάουντερ η 2 κτγλ
μια πρέζα αλατι
Ταψι 26εκ
Ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰για περίπου 30 λεπτά
Για το γλασο σοκολάτας
300ml γάλα αμυγδάλου η( 1.5 νεροπότηρα των 200ml)
1 κτλσ νισεστέ-κορν φλάουρ (20γρ)
2 κτλσ κακάο( 40γρ)
2 βανιλινες
2 κτλσ σπορέλαιο
120γρ κουβερτούρα
4 κτλσ μαρμελάδα πορτοκάλι