Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα μήλα στο φούρνο, πρώτα καθαρίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα διατηρούμε ολόκληρα. Τα τοποθετούμε σε μικρό ταψάκι ίσα να τα χωράει.
Ισομοιράζουμε τη ζάχαρη στην καρδιά του κάθε μήλου. Ραντίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού. Τοποθετούμε ενδιάμεσα την κανέλα.
Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς C για 30΄. Αφαιρούμε το σκέπασμα. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με το σιρόπι του ταψιού. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
“Από τα πιο ολιγοθερμιδικά γλυκίσματα που μπορείτε να κάνετε….και πολύ εύκολα! Το μήλο αποτελεί καλή πηγή βιταμινών C κι Α που μεταξύ των άλλων αποτελούν απαραίτητα συστατικά για τη σωστή λειτουργία του αμυντικού μηχανισμού του οργανισμού μας. Επίσης περιέχουν και φλαβονοειδή (αν θέλετε ακόμη περισσότερα, κρατήστε τη φλούδα του) που παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδη κι καρδιοπροστατευτική δράση. Ένα μικρό μυστικό των υλικών της συνταγής, είναι ο σίδηρος της κανέλας (ιδιαίτερα αν την προσθέσετε με τη μορφή σκόνης) είναι περισσότερο βιοδιαθέσιμος από ότι συνήθως, καθώς η βιταμίνη C από το πορτοκάλι και το μήλο, καθώς και το μηλικό οξύ του μήλου, συμβάλλουν σε αυτό. Ιδανικό για επιδόρπιο ή ενδιάμεσο σνακ! “