Είτε επιλέξετε λοιπόν φρέσκες είτε κατεψυγμένες, να θυμάστε ότι για να είναι ζουμερές πρέπει να αποφύγετε να τις έχετε πολύ ώρα στη φωτιά.
Η σημερινή μας συνταγή, λόγω και της περιόδου που διανύουμε, είναι από τους μοναχούς του Αγίου Ορους που φημίζονται για την κουζίνα τους . Τη νοστιμιά των λίγων και απλών υλικών θα τη γευτείτε στην πρώτη μπουκιά.
Υλικά
500 γρ. κατεψυγμένες, καθαρισμένες γαρίδες
νερό,
αλάτι
2-4 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας λάδι
½ ποτήρι άσπρο κρασί
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις παγωμένες γαρίδες σε νερό που βράζει, όπου προσθέτουμε αλάτι. Μετά την πρώτη βράση τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι κι εκεί σοτάρουμε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, ώσπου να μείνει με το ζουμί του. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν θέλουμε περιχύνουμε τις γαρίδες με χυμό λεμονιού.