Υλικά
Για τη σάλτσα
-
- 400γρ. ντομάτα σε κυβάκια
- 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- κριθαροκουλουρίτσες
- αβγά
- λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο με το λάδι και προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι πιπέρι και ζάχαρη. Σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και στο τέλος προσθέτετε το βασιλικό.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, προθερμαίνετε το φούρνο τους 200οC, βάζετε από μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας πάνω σε κάθε κριθαροκουλουρίτσα και τα βάζετε σε ταψάκι. Τα ψήνετε στο φούρνο για 5 λεπτά.
Στο μεταξύ φτιάχνετε αβγά μάτια. Μετά κόβετε το κάθε αβγό μάτι σε μέγεθος που να μπορεί να καθίσει πάνω σε κάθε κριθαροκουλουρίτσα, τα τοποθετείτε από πάνω, πασπαλίζετε με πιπέρι και αλάτι τα αβγά και σερβίρετε αμέσως.
Contents