Ο απλός τρόπος που μειώνει κατά 1/3 τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη

ΤΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΤΑ 35% ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
Aνήμερα της είδησης για το θέμα υγείας του Καρόλου, δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine μελέτη που έκαναν Σουηδοί επιστήμονες επί τρόπου που μπορεί να μειώσει στο 1/3 την ανάπτυξη καρκίνου στον προστάτη.

Ανακάλυψαν ότι η ενίσχυση της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας κατά 3% συνδέθηκε με 35% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης -αλλά όχι θανάτου.

Η ενίσχυση της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας γίνεται μέσω του τζόκινγκ, του ποδηλάτου και της κολύμβησης, πάντα βάσει της έρευνας που διήρκεσε κατά μέσο όρο επτά χρόνια.
Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα για τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, το ύψος και τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) 57.652 ανδρών, μαζί με πληροφορίες για τον τρόπο ζωής τους και την αντίληψη για την υγεία. Ελήφθησαν υπ’ όψιν και τα αποτελέσματα τουλάχιστον δύο καρδιοαναπνευστικών τεστ φυσικής κατάστασης.

Ενώ η εργασία ήταν σε εξέλιξη 592 άνδρες διαγνώστηκαν με καρκίνο του προστάτη και 46 πέθαναν από τη νόσο.

Εκείνοι των οποίων η φυσική κατάσταση είχε βελτιωθεί κατά 3% ετησίως, είχαν 35% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο σε σύγκριση με εκείνους των οποίων η φυσική κατάσταση είχε μειωθεί.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ TOY KAΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
Ολοένα και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες άνω των 50 ετών, οι μαύροι άνδρες άνω των 45 ετών και οι άνδρες με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του προστάτη διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν από την ασθένεια.

Πρόκειται για καρκίνο που συχνά δεν έχει συμπτώματα στα πρώιμα, πιο θεραπεύσιμα στάδια.

Ως εκ τούτου, ένας άνδρας πρέπει να ελέγχεται συστηματικά.

Σε ό,τι αφορά τώρα, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν

ανάγκη για συχνή ούρηση,
δυσκολία στην έναρξη της διαδικασίας,
καταπόνηση ή μεγάλη διάρκεια ούρησης,
αδύναμη ροή,
αίσθηση ότι η κύστη δεν άδειασε πλήρως,
αίμα στα ούρα ή αίμα στο σπέρμα.

πηγή