Ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός της ηπειρωτικής Ελλάδας: Η πόλη που αποθεώνει η Sun στα προσφέρει όλα

Η Βρετανική εφημερίδα «The Sun» έκανε πρόσφατα ένα αφιέρωμα σε μία «άγνωστη» πόλη της Ελλάδας που δεν είναι και τόσο άγνωστη όσο νομίζουν. Το ακριβώς αντίθετο θα λέγαμε. Σε αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη πόλη δεν βρίσκεται κοντά στα διαφημισμένα νησιά της Ελλάδας, αλλά έχει βραβευμένες παραλίες, κάστρα και όμορφα τοπία.

«Τα ελληνικά νησιά είναι μια τουριστική παγίδα, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις αμμώδεις παραλίες και τις γραφικές πόλεις τους», ξεκινά το αφιέρωμα της η εφημερίδα και συνεχίζει: «Ως αποτέλεσμα, τα μέρη αυτά είναι συχνά εξαιρετικά πολυσύχναστα κατά την περίοδο των διακοπών, γεγονός που καθιστά την επίσκεψή τους λιγότερο ευχάριστη.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη ελληνικοί προορισμοί διακοπών που δεν είναι τόσο γνωστοί και εξακολουθούν να προσφέρουν πολλά αξιοθέατα», γράφει πριν αποκαλύψει σε ποιον προορισμό τελικά αναφέρεται.

Ποια είναι η πόλη της Ελλάδας που αποθεώνει η Sun

«Ένας από αυτούς είναι η Πάργα, η οποία έχει ξεχωρίσει για τη γοητεία της, τις ήσυχες παραλίες της, την έλλειψη μεγάλου πλήθους επισκεπτών και περιγράφεται ως “φωτογραφικά τέλεια” από το Lonely Planet. Η ήσυχη αυτή πόλη είναι προσβάσιμη από δύο αεροδρόμια, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελεί μια καλή ταξιδιωτική επιλογή».

Το αφιέρωμα συνεχίζει αναφέροντας μερικές διακρίσεις της πόλης, αλλά και αναφορές της σε λίστες και καταλόγους με ξεχωριστούς προορισμούς για διακοπές. «Έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Salon Prive, το οποίο την κατέγραψε ως έναν από τους αγαπημένους εναλλακτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Αν και τεχνικά δεν είναι ελληνικό νησί, η Πάργα έχει την αίσθηση ενός νησιού, όπως εξηγεί το ταξιδιωτικό πρακτορείο Greeka».

Δεν υπάρχει άλλη τέτοια πόλη της Ελλάδας
Οι ομορφιές της πόλης βρίσκονται στο επίκεντρο και γίνονται αντικείμενο αναφοράς, αφού το άρθρο λέει το τι ακριβώς έγραψαν για την Πάργα τα παραπάνω πρακτορεία.

«Το βενετσιάνικο κάστρο του 11ου αιώνα, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου που δεσπόζει πάνω από την πόλη, προσφέρει εκπληκτική θέα, ενώ τα πολύχρωμα σπίτια στοιβάζονται στην πλαγιά του λόφου πίσω από το λιμάνι της πόλης. Εκτός από τη μαγευτική θέα στη θάλασσα, την καταπράσινη φύση και τα εκπληκτικά αξιοθέατα, θα ανακαλύψετε παραλίες με εξωτική ατμόσφαιρα».

«Οι παραλίες είναι αναμφισβήτητα υπερόχες, ωστόσο, εκείνες του Λύχνου, του Βάλτου και στο Αλωνάκι Φαναρίου είναι τρεις από τις καλύτερες στην κοντινή περιοχή. Η παραλία Αλωνάκι Φαναρίου, μάλιστα, πήρε πέρυσι το βραβείο TripAdvisor traveler’s choice λόγω του αριθμού των θετικών κριτικών που έγραψαν οι χρήστες στο διαδίκτυο γι’ αυτήν».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyza M. (@bmseventh)

πηγή