Ο ευθυνόφοβος πρώην Θηβών Λιάπης, προτείνει δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, γιατί φοβάται να πει το αυτονόητο βροντερό ΟΧΙ, που ορίζει η Ορθοδοξία

σχόλιο Γιώργος Θαλάσσης: Θα έλεγα να προτείνουμε και ένα άλλο δημοψήφισμα με ερώτημα… Ποιος πιστεύεται ότι είναι ο χειρότερος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην ιστορία της Ορθοδοξίας;

Να αποφασίσει λέει η ελληνική κοινωνία μέσω δημοψηφίσματος για το αν θέλει ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρεύονται και κυρίως να υιοθετούν παιδιά, ζήτησε ο Ιερώνυμος Λιάπης λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση της ιεραρχίας.

«Σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να πάρει θέση ο Aρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός, στο τέλος είναι ο κόσμος, αν θέλει να το κάνει θα το κάνει», είπε σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάρκης.

«Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί και τι ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε.

Να δει ο κόσμος πως τα παιδιά που θα έρθουν, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με 2 μπαμπάδες και 2 μαμάδες, πώς θα ξυπνάει στο σπίτι και τι θα βλέπει δίπλα του και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια, δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί.

Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα να τη διαστρέφει ο καθένας και να την κάνει όπως θέλει και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε», συμπλήρωσε ο αρχιεπίσκοπος.

«Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν θα πρέπει να σκέφτεται τι θα πει η δεξιά ή η αριστερά ή η κεντρώα αλλά ποια οικογένεια θέλουμε» κατέληξε ο ευθυνόφοβος Λιάπης.