Ο Γκούφυ Μπάιντεν έκανε πάλι την γκάφα του: Έφυγε χωρίς να χαιρετίσει τον Λούλα και σκόνταψε πάνω σε μία βραζιλιάνικη σημαία!

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε πάλι την εβδομαδιαία γκάφα του, αυτή την φορά στον ΟΗΕ, όπου έφυγε χωρίς να ανταλλάξει χειραψία με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα στο τέλος της κοινής ομιλίας, ενώ νωρίτερα είχε σκοντάψει και πάνω σε μία βραζιλιάνική σημαία!
Ο 77χρονος Λούλα ντα Σίλβα, ήταν πολύ ενοχλημένος καθώς εκείνος και ο Μπάιντεν είχαν μιλήσει προηγουμένως με σκοπό οι δύο χώρες να βελτιώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις καθώς στις ΗΠΑ έχουν ενοχληθεί πάρα πολύ για τις ενέργειες αποδολαριποίησης των συναλλαγών της Βραζιλίας.

Ενέργειες που σε συνδυασμό με αυτές όλων των χωρών των BRICS θα πλήξουν καίρια το δολάριο, όπως και την δυνατότητα των Αμερικανών να προχωρούν σε κυρώσεις ενάντια σε οποιονδήποτε θεωρούν ότι μπορεί να απειλήσει τα συμφέροντα τους προσπαθώντας να υλοποιήσει τα δικά του.

Στην Βραζιλία προσπαθούν να καταλάβουν εάν η κίνηση αυτή έγινε επίτηδες ή λόγω νοητικής αδυναμίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν.


Η διπλωματική τους συνάντηση ξεκίνησε με… απροόπτα καθώς ο 80χρονος Μπάιντεν, σκόνταψε πάνω σε μια βραζιλιάνικη σημαία ύψους δύο μέτρων!


Λίγα λεπτά αργότερα, στην ομιλία του, ο Μπάιντεν έκανε λόγο για «το οικονομικό του όραμα για την ανοικοδόμηση της οικονομίας από τη μέση και προς τα πάνω, και όχι από πάνω προς τα κάτω» με τον Λούλα να παρακολουθεί με απορία.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Λούλα, ο Μπάιντεν φάνηκε να μην ακούει με τα ακουστικά, τα οποία χρησιμοποιούσε για να ακούσει τη μετάφραση.

«Με ακούτε, πρόεδρε Μπάιντεν; Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη Βραζιλία και για τις ΗΠΑ» είπε ο Λούλα στην αρχή της ομιλίας του. «Πρόεδρε Μπάιντεν με ακούτε;» ρώτησε ξανά ο Λούλα, δείχνοντας να χάνει την υπομονή του καθώς ο Μπάιντεν έμοιαζε σαν να γρυλίζει. «Μπορείς;» ρώτησε απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο. «Ναι, ωραία».

Ο Μπάιντεν συνέχισε να δείχνει μπερδεμένος καθώς πάλευε με τα ακουστικά, ενώ ο Λούλα συνέχισε την ομιλία του. Κάποια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος έβγαλε τα ακουστικά του και σήκωσε τα φρύδια του απογοητευμένος.


Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Gilbert Houngbo και μετά το τέλος της ομιλίας του, έσφιξε τα χέρια του τόσο με τον Μπάιντεν όσο και με τον Λούλα.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος αντί να χαιρετήσει τον πρόεδρο της Βραζιλίας που έτεινε το χέρι του για χειραψία, τον άφησε ξεκρέμαστο, χαιρετώντας αμήχανα το κοινό πριν αποχωρήσει από τη σκηνή.
Ο πρόεδρος Λούλα έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος με την κίνηση αυτή του Μπάιντεν, κάνοντας μια χειρονομία με το χέρι του.

πηγή