Επίκαιρα

Ο Ιαπωνικός Ερυθρός Σταυρός αρνείται την αιμοδοσία από άτομα που έχουν “Εμβολιαστεί” για τoν COVID-19

Ο Ιαπωνικός Ερυθρός Σταυρός αρνείται πλέον να δεχτεί αιμοδοσίες από άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο για τον κορονοϊό Wuhan (COVID-19).

Ο ιστότοπος του Ιαπωνικού Ερυθρού Σταυρού αναφέρει ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού COVID-19 “δεν επιτρέπεται να δίνουν αίμα προς το παρόν”.

Δείτε το δελτίο του ΙΕΣ εδώ : https://tinyl.io/49V8

Η ίδια σελίδα προειδοποιεί τους δυνητικούς αιμοδότες ότι δεν θα μπορούν να δώσουν το αίμα τους για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την πραγματοποίηση διαφόρων εμβολιασμών.

Ορισμένες αναβολές εμποδίζουν την αιμοδοσία για 24 ώρες μετά τον εμβολιασμό, μεταξύ άλλων μετά τον εμβολιασμό κατά της γρίπης, της χολέρας και του τετάνου.

Άλλες εμποδίζουν την αιμοδοσία για δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, όπως μετά το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Β.

Όσοι έχουν λάβει τα εμβόλια κατά της παρωτίτιδας, της ερυθράς και άλλων “ζωντανών εμβολίων” που θεωρούνται ασθενώς δηλητηριώδη, δεν επιτρέπεται να δώσουν αίμα για τέσσερις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

Όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς δεν μπορούν να δώσουν αίμα για οκτώ εβδομάδες μετά τη λήψη της δόσης.

Ο Jeffrey Kingston, διευθυντής ασιατικών σπουδών στην πανεπιστημιούπολη της Ιαπωνίας του Temple University, εξήγησε ότι η Ιαπωνία δεν έχει ξεχάσει ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε το έθνος τη δεκαετία του 1980.

Τότε, κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν επιτρέψει να συνεχίσει να χρησιμοποιείται αίμα μολυσμένο με τον ιό HIV. Αυτό συνέβαινε παρόλο που είχε διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία του ιού στο αίμα θα μπορούσαν να εξαλειφθούν με τη χρήση θερμικών επεξεργασιών.

Ο Kingston δήλωσε ότι αυτό εξηγεί τόσο την προσεκτική προσέγγιση στις αιμοδοσίες όσο και την πολύ αργή και μεθοδική ανάπτυξη των εμβολίων κατά του κοροναϊού στη χώρα.

Μόνο περίπου το δύο τοις εκατό του ιαπωνικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, σε σύγκριση με πάνω από το 35 τοις εκατό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Πρόκειται για μια γραφειοκρατική συμφόρηση που καθοδηγείται από τον φόβο ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά, οπότε καλύτερα να καθυστερούμε και να καθυστερούμε”, δήλωσε ο Kingston.

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Στις ΗΠΑ, ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός επιτρέπει σε άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να δώσουν το αίμα τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, τα εμβολιασμένα άτομα θα μπορούν να δώσουν αίμα είτε αμέσως είτε μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα αναβολής, ανάλογα με τον τύπο του εμβολίου κατά του κορονοϊού που έλαβαν.

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με αδρανοποιημένο εμβόλιο ή εμβόλιο COVID-19 με βάση το RNA θα μπορούν να δώσουν το αίμα τους αμέσως.

Αυτά τα εμβόλια περιλαμβάνουν εκείνα που παρασκευάζονται από τις εταιρείες Pfizer-BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson.

Εάν τα άτομα που εμβολιάστηκαν έλαβαν ζωντανό εξασθενημένο εμβόλιο για τον κορονοϊό, εάν δεν είναι σίγουροι για το είδος του εμβολίου COVID-19 που έλαβαν ή εάν εμβολιάστηκαν στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής για ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη εγκριθεί για ευρεία χρήση στις ΗΠΑ, θα πρέπει να περιμένουν περίπου δύο εβδομάδες πριν δώσουν το αίμα τους.

Επειδή τα εγκεκριμένα εμβόλια στις ΗΠΑ – Pfizer, Modern και Johnson & Johnson – είτε βασίζονται σε RNA είτε χρησιμοποιούν αδρανοποιημένο ιό, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά τίποτα που να εμποδίζει τα εμβολιασμένα άτομα να δώσουν το αίμα τους.

“Η απλή απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος αναμονής μεταξύ εμβολιασμού και αιμοδοσίας”, δήλωσε η Kim Cronin, υπεύθυνη των υπηρεσιών αιμοδοσίας στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Οι υπηρεσίες αιμοδοσίας υποδέχθηκαν θερμά αυτή την είδηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι τράπεζες αίματος αντιμετωπίζουν έλλειψη αίματος από την αρχή της πανδημίας.

“Οι τελευταίοι δεκατέσσερις μήνες ήταν αρκετά δύσκολοι για όσους από εμάς είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση επαρκούς προσφοράς αίματος για τους ασθενείς που το έχουν ανάγκη”, δήλωσε η Cronin.

“Το αίμα συνεχίζει να χρειάζεται καθημερινά”.

“Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να εμβολιάζονται και να αρχίζουν να επιστρέφουν στις κανονικές τους δραστηριότητες, ο Ερυθρός Σταυρός ανησυχεί για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτό στην προσέλευση των αιμοδοτών”, δήλωσε η Holly Grant, διευθύνουσα σύμβουλος του Ερυθρού Σταυρού της Μασαχουσέτης.

“Το αίμα είναι ένα ευπαθές προϊόν και η προμήθεια πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς, ώστε τα νοσοκομεία να έχουν πάντα αυτό που χρειάζονται όταν το χρειάζονται”.

Δικτυογραφία:

1.– Japanese Red Cross Refusing Blood Donations from People ‘Vaccinated’ for COVID-19

https://humansarefree.com/2021/05/japanese-red-cross-refusing-blood-donations-from-vaccinated.html

πηγή