Ο θρύλος με τα δέντρα που κινούνται, σε χωριό της Θεσσαλίας!

Μετά το δακτυλίδι του Γύγη, που όποιος το φόραγε γινόταν αόρατος, άλλος ένας θρύλος που φανερώνει ότι ο Τόλκιν, ό,τι έγραψε, το αντέγραψε από Αρχαία Ελλάδα!

Υπάρχουν πολλά μέρη στην Ελλάδα που είτε μας είναι άγνωστα είτε έχουμε ακούσει γι’ αυτά αλλά αγνοούμε τα ενδιαφέροντα γεγονότα της ιστορίας τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το λεγόμενο «Μονοπάτι του Ασκληπιού» στη Θεσσαλία, και συγκεκριμένα στα Τρίκαλα. Αυτό το μέρος έχει μια μοναδική και συναρπαστική ιστορία. Αποτελεί μια διαδρομή που θεωρείται ότι ακολούθησε ο ειδωλολατρικός θεός της ιατρικής και της υγείας στην αρχαία Ελλάδα, ο Ασκληπιός. Αυτό το μαγευτικό τοπίο καθηλώνει τον επισκέπτη όχι μόνο λόγω της ομορφιάς του αλλά και λόγω των ήχων και των αρωμάτων που εκπέμπονται από τη φύση.

Το «Μονοπάτι του Ασκληπιού» ξεκινά ουσιαστικά από το χωριό Γοργογύρι, περίπου 19 χιλιόμετρα δυτικά των Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο επισκέπτης συναντά πολλά που τον εντυπωσιάζουν. Από αιωνόβια πλατάνια έως δεκάδες είδη αρωματικών φυτών και φαρμακευτικών βοτάνων, τα οποία, σύμφωνα με την παράδοση, συγκέντρωνε ο Ασκληπιός κατά τη διαδρομή του. Ο ήχος των τρεχουσών νερών του ποταμού συνθέτει ένα εκπληκτικό σκηνικό ανεπανάληπτης και άγριας ομορφιάς. Η αρχή του μονοπατιού είναι ευκολόπροσβαστη, καθώς είναι πλακόστρωτη.

Το δάσος όπου βρίσκεται το «Μονοπάτι του Ασκληπιού» φημίζεται επίσης για ένα ακόμη παράξενο φαινόμενο. Η μορφή των δέντρων θυμίζει την ιστορία όπου λέγεται ότι κάποια δέντρα “λικνίζονταν”, δηλαδή χόρευαν, και γι’ αυτό τα κορμούς τους πήραν αυτό το στραβό σχήμα. Υπάρχουν και άλλα δάση στον κόσμο με τον ίδιο μύθο…

Για μια εικόνα από το «Μονοπάτι του Ασκληπιού», μπορείτε να δείτε το βίντεο στο κανάλι Up Stories στο Youtube.

magnesianews & choratouaxoritou