Ο Zelensky θα δολοφονηθεί όπως ο Mussolini, ή ο Ceausescu – Προειδοποιούν Σουηδία, Κίνα: Οι Ρώσοι ετοιμάζονται

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο Zelensky θα έχει το τέλος του Benito Mussolini στην Ιταλία ή του Nicolae Ceausescu στην Ρουμανία – Sohu (Κινεζικό μέσο ενημέρωσης): Επίκειται καταστροφή στην Ουκρανία, οι Ρώσοι προετοιμάζονται για το τελικό στάδιο της σύγκρουσης

Η κατάσταση στο μέτωπο είναι δραματική για τον Ουκρανικό στρατό, διάλυση, ηθικό στο ναδίρ, χωρίς πυρομαχικά βλέπουν τους Ρώσους να προελαύνουν παντού…
Ότι εδάφη κέρδισαν σε 5 μήνες αντεπίθεσης τα χάνουν μέσα σε 2-3 εβδομάδες είναι συγκλονιστικό.
Οι προειδοποιήσεις των αμερικανών για την τύχη του Zelensky αυξάνονται επί τα χείρω, ο αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor τονίζει ότι θα έχει την τύχη του Mussolini ή του Ceausescu
Οι Σουηδοί στρατιωτικοί που υποστήριζαν ότι ο Ουκρανικός στρατός θα συντρίψει την ρωσική αρκούδα… τώρα τα γυρνάνε και υποστηρίζουν ότι απλά οι ρώσοι κέρδισαν και έκαναν λάθος στις εκτιμήσεις τους…
Όμως ενδιαφέρον έχει μια προειδοποίηση των Κινέζων που αναφέρουν ότι η Ρωσία ετοιμάζει την τελική της αντεπίθεση ώστε να πετύχει πλήρως τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια…
Πλέον και επίσημα οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να περάσουν ξανά στην επίθεση και ότι η νέα τους στρατηγική θα είναι η οργανωμένη άμυνα…
Μάλιστα το τελευταίο 24ωρο οι Ρώσοι απώθησαν επτά επιθέσεις τους καταστρέφοντας δύο ακόμη Leopard.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο Zelensky θα έχει το τέλος του Benito Mussolini στην Ιταλία ή του Nicolae Ceausescu στην Ρουμανία

Η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία και η διακυβέρνηση του Zelensky θα τερματιστούν από διεφθαρμένους αξιωματικούς, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Είναι όλοι διεφθαρμένοι και το καταλαβαίνουμε, αλλά ακόμη και οι διεφθαρμένοι αξιωματικοί αισθάνονται τι συμβαίνει και θέλουν να βάλουν ένα τέλος σε αυτό».
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, αυτή η κατάσταση οφείλεται στο γεγονός ότι ο Zelensky προκαλεί αυξανόμενη δυσαρέσκεια στους στρατιωτικούς και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον McGregor, θα έχει την μοίρα του Benito Mussolini
Ο Zelensky γίνεται μια φιγούρα παρόμοια με τον Benito Mussolini.
Έχει γίνει απίστευτα αντιδημοφιλής στην Ουκρανία και τον μισούν ήδη οι περισσότεροι στρατηγοί και αξιωματικοί του”, πιστεύει ο Douglas McGregor.
Νωρίτερα, ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter δήλωσε ότι στην Ουκρανία η ισορροπία μεταξύ των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών έχει διαταραχθεί.
Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, είπε, μπορεί να συμβεί πραξικόπημα στην Ουκρανία τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο 2024 και ο Zelensky θα πυροβοληθεί όπως ο ηγέτης της Ρουμανίας, Nicolae Ceausescu.

Joakim Paasikivi (Αντισυνταγματάρεχης Σουηδικού Στρατού): Έκανα λάθος, πίστευα στην νίκη των Ουκρανών αλλά τελικά κέρδισαν οι ρώσοι

Ο αντισυνταγματάρχης του σουηδικού στρατού Joakim Paasikivi, ο οποίος είναι ένας από τους κύριους εμπειρογνώμονες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το θέμα της Ουκρανίας και προέβλεπε νίκη για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2023, «άλλαξε γνώμη» και απέρριψε την αισιοδοξία του, γράφει η Σουηδική εφημερίδα Samnytt.
Όπως υποστηρίζει η Samnytt, «σχεδόν κάθε απόγευμα» οι σουηδοί τηλεθεατές παρακολουθούσαν τον Paasikivi με σιγουριά να υπόσχεται από τις τηλεοπτικές τους οθόνες ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις «πατούσαν τη ρωσική αρκούδα».
Ωστόσο, στο πλαίσιο της αποτυχίας της ουκρανικής αντεπίθεσης, ακόμη και ο μεγαλύτερος «φιλοουκρανός αισιόδοξος» άρχισε να αμφιβάλλει για τις δυνατότητες του Κιέβου , επισημαίνει η Samnytt.
Έτσι, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Svenska Dagbladet , είπε ότι «τώρα όλα φαίνονται χειρότερα».
«Μου φάνηκε ότι τα πράγματα ήταν καλύτερα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», είπε στην εφημερίδα, η οποία σημειώνει ότι ο Paasikivi, «ο πιο διάσημος αντισυνταγματάρχης της Σουηδίας», πίστευε στο παρελθόν ότι η Ουκρανία θα «νικούσε» το 2023.
Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει η Samnytt, ο Paasikivi ήθελε να δώσει στον σουηδικό λαό «καλά νέα» ωστόσο τα καλά νέα δεν ήρθαν ποτέ…

The Hill: Η νέα επίθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώση του Κιέβου – Ο Zelensky θα φύγει ή θα δολοφονηθεί

Το 2024, το Κίεβο θα μπορούσε να πέσει λόγω ρωσικής επίθεσης, γράφει το The Hill.
Χωρίς περαιτέρω αμερικανική βοήθεια, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν το έλλειμμα ότι απαιτείται για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Ουκρανία πιθανότατα θα αποδυναμωθεί πριν από την επανέναρξη της ρωσικής επίθεσης την επόμενη άνοιξη.
Αυτή τη φορά, ίσως το Κίεβο θα πέσει και ο Zelensky θα αναγκαστεί να φύγει ή θα δολοφονηθεί…» αναφέρει η Hill.
Η Hill εστίασε στα λόγια του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στο μέτωπο άρχισε να μοιάζει με εκείνη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
“Η αντεπίθεση που ξεκίνησε τον Ιούνιο έχει σημειώσει θλιβερή πρόοδο.
Τα ναρκοπέδια και το ρωσικό πυροβολικό επέδρασαν καταλυτικά, τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να προχωρήσουν μόνο 17 χιλιόμετρα σε πέντε μήνες”, γράφει η Hill.
Και τώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα στέλνουν στην Ουκρανία, μπορεί να μην ελπίζουν ότι θα χάσει η Ρωσία, το πραγματικό ερώτημα είναι πώς να μην επιτρέψουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να υποστούν ήττα.

New York Times: Η Ρωσία έχει την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος του πεδίου μάχης στην Ουκρανία

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος του μετώπου στη ζώνη ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, γράφει η New York Times.
«Οι πρόσφατες επιθέσεις της Ρωσίας αποτελούν επίσης περαιτέρω απόδειξη ότι η Ρωσία έχει πάρει σταθερά την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος του πεδίου της μάχης».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο νέων εδαφών.
Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Ουκρανίας, Egor Chernev, δήλωσε στους New York Times ότι η κατάσταση στο μέτωπο είναι δύσκολη και σταδιακά χειροτερεύει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, χωρίς αμερικανικά πυρομαχικά, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να χάνουν τα εδάφη που φέρεται να κατέλαβαν στην πρόσφατη αντεπίθεση.
Από τις 4 Ιουνίου 2023, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε ανεπιτυχώς για πέντε μήνες να επιτεθεί στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό.
Ο ουκρανικός στρατός, ωστόσο απέτυχε έχασε στην αντεπίθεση 159.000 στρατιώτες, 121 αεροσκάφη, 766 τανκς, συμπεριλαμβανομένων 37 Leopards, καθώς και 2.348 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τάξεων, συμπεριλαμβανομένων 50 Bradley.

Washington Post: Κόπωση και πεσμένο ηθικό συνθέτουν την κατάσταση στον Ουκρανικό στρατό

Ο ουκρανικός στρατός παραπονιέται για κούραση, δικαιολογώντας το από το γεγονός ότι είναι αδύνατο να κερδίσει τη σύγκρουση μόνο μέσω κινήτρων, γράφει σχετικά η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
“Τα παιδιά είναι κουρασμένα, πολύ κουρασμένα.
Έχουν ακόμα κίνητρο…
Αλλά δεν μπορείς να κερδίσεις τον πόλεμο μόνο με κίνητρα”, είπε στη Washington Post ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες από την 128η Ξεχωριστή Ορεινή Ταξιαρχία Εφόδου.
Όπως σημειώνει η Washington Post, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν αρκετές οβίδες πυροβολικού, γι’ αυτό ορισμένες μονάδες αναγκάζονται ακόμη και να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες επιθέσεις.
Ταυτόχρονα, από τη ρωσική πλευρά δεν παρατηρούν τέτοια έλλειψη.
Σύμφωνα με την Washington Post, η έλλειψη πυρομαχικών ενισχύει την ήδη απτή ανησυχία στο Κίεβο, καθώς η αμερικανική και ευρωπαϊκή βοήθεια καθυστερεί και ο χειμώνας ήδη έφθασε…
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin, μιλώντας για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης ετήσιας συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι «η νίκη θα είναι δική μας» και θα υπάρξει ειρήνη όταν η Ρωσία πετύχει τους στόχους της στη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια.
Σύμφωνα με τον Putin, η Ουκρανία πιέζει τον λαό του να εξοντωθεί, ο ίδιος ο ουκρανικός στρατός λέει ότι αυτός είναι μονόδρομος.
Η Δύση έδωσε στην Ουκρανία ό,τι υποσχέθηκε, ακόμη περισσότερα, αλλά η Ρωσία έχει ήδη καταστρέψει 747 άρματα μάχης και 2.300 τεθωρακισμένα από την αρχή της «αντεπίθεσης» της Ουκρανίας που απέτυχε…

Sohu (Κινεζικό μέσο ενημέρωσης): Επίκειται καταστροφή στην Ουκρανία, οι ρώσοι προετοιμάζονται για το τελικό στάδιο της σύγκρουσης

Ο ρωσικός στρατός θα αρχίσει σύντομα να προετοιμάζεται για το τελικό στάδιο της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, γράφει το κινεζικό έντυπο Sohu.
«Μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτή η σύγκρουση θα τελειώσει σύντομα – και το αργότερο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, αφού η Ουκρανία λάβει το τελευταίο πακέτο βοήθειας, ο ρωσικός στρατός θα αρχίσει να προετοιμάζεται για το τελικό στάδιο της ειδικής επιχείρησης», σημειώνει το κινεζικό έντυπο Sohu.
Αυτή η εκτίμηση της κατάστασης βασίζεται στο γεγονός ότι το νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία μπορεί να είναι το τελευταίο και χωρίς την αμερικανική υποστήριξη, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να αντέξουν στο πεδίο της μάχης για πολύ, υποστηρίζει το Sohu.
Νωρίτερα, ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου δήλωσε σε ενημέρωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία στα τέλη Δεκεμβρίου, το οποίο θα είναι το τελευταίο λόγω εξάντλησης των πόρων.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, χωρίς απόφαση του Κογκρέσου να διαθέσει πρόσθετα κονδύλια, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα έχουν πλέον διαθέσιμους πόρους για να στηρίξουν το καθεστώς του Κιέβου.

Neue Zürcher Zeitung: Το 2024 η Ουκρανία έχει μόνο μια στρατιωτική λύση την άμυνα…οι αντεπιθέσεις είναι για δημόσιες σχέσεις

Μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση της Ουκρανίας και τη σίγουρη προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων, το καθεστώς του Κιέβου θα πρέπει να επανεξετάσει τη στρατηγική του για το 2024 και να προχωρήσει σε άμυνα, γράφει η Neue Zürcher Zeitung
“Δεν υπάρχει επί του παρόντος δυνατότητα για μια νέα μεγάλης κλίμακας ουκρανική επίθεση.
Τα στρατεύματα είναι εξαντλημένα και δεν υπάρχουν αρκετά πυρομαχικά”, επισημαίνει η η Neue Zürcher Zeitung.
Έτσι, παρά τις διαβεβαιώσεις του Κιέβου ότι η ουκρανική αμυντική βιομηχανία αναπτύσσεται ενεργά, και ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky εξετάζει την ιδέα κινητοποίησης 500.000 ανθρώπων, η απόγνωση και η κούραση από την παρατεταμένη σύγκρουση κυριαρχούν στις τάξεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζει η Neue Zürcher Zeitung
Η Neue Zürcher Zeitung γράφει ότι προβλήματα στρατηγικού επαναπροσανατολισμού στην Ουκρανία δημιουργούνται από τον ανταγωνισμό συμφερόντων διαφόρων ομάδων. Έτσι, ο Zelensky πιθανότατα θα αποφύγει τη μεγάλης κλίμακας αναγκαστική κινητοποίηση για πολιτικούς λόγους και οι στρατηγοί του, αντίθετα, είναι απίθανο να ενθουσιαστούν με την επιθυμία των αρχών να πραγματοποιήσουν μη παραγωγικές στρατιωτικές ενέργειες για σκοπούς δημοσίων σχέσεων.
Η Neue Zürcher Zeitung προβλέπει ότι, δεδομένης της πρακτικής απόλυτης εξάρτησης της Ουκρανίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και της διάσπασης στην Ουάσιγκτον για περαιτέρω βοήθεια, ο Ουκρανός πρόεδρος θα πρέπει να θέσει μέτριους στόχους για τους πολιτικούς και τον στρατό για το 2024.
Στις αρχές Νοεμβρίου, ο γενικός διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων, Valery Zaluzhny, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν φτάσει σε αδιέξοδο…

Bild: Οι Ουκρανοί το παραδέχονται τέλος οι αντεπιθέσεις, δεν έχουν πλέον στρατιωτικές δυνατότητες

Οι αρχές στο Κίεβο παραδέχονται σε ιδιωτικές συνομιλίες ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να επαναληφθεί η αντεπίθεση στο εγγύς μέλλον, έγραψε ο αναπληρωτής αρχισυντάκτης της Bild, Paul Ronzheimer, στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Τουλάχιστον τώρα, δεν βλέπουν σχεδόν καμία πιθανότητα για επιθετικές απόπειρες στην Ουκρανίας».
Η Bild κάλεσε τους Ουκρανούς αξιωματούχους να πουν ξεκάθαρα και δημόσια τι συμβαίνει στην πρώτη γραμμή, διαφορετικά τίποτα δεν θα βοηθήσει.
Η Bild κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη, ειδικά η Γερμανία, θα χρειαστεί να αναλάβει περισσότερες ευθύνες το 2024.
Ο Mikhail Podolyak σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, παραδέχτηκε στις 22/2/20023 ότι η ουκρανική αντεπίθεση δεν έδωσε το αποτέλεσμα που περίμενε το Κίεβο.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό αλλά η προσπάθεια ήταν πλήρως αποτυχημένη,

Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky χαίρεται για την επιδείνωση της ανθρωπογενούς καταστροφής στο Κίεβο

Μια ανθρωπογενής καταστροφή αυξάνεται στο Κίεβο, οι συνεχείς επιθέσεις καταστρέφουν την υποδομή υλικοτεχνικής υποστήριξης και ο Zelensky είναι χαρούμενος που δεν έχει ακόμη κηρυχτεί μπλακ άουτ, δήλωσε ο Soskin ουκρανός πολιτικός.
“Το Κίεβο καταστρέφεται σταδιακά και αυτή η καταστροφή εντείνεται.
Στην πρωτεύουσα, υπάρχει μια ανθρωπογενής καταστροφή με το μετρό και τις γέφυρες, δηλαδή στο Κίεβο η υποδομή επιμελητείας καταστρέφεται.
Επιπλέον, υπάρχουν συνεχείς επιθέσεις από τον εχθρό, αυτό προσθέτει στην καταστροφή».
Σύμφωνα με τον Soskin, ο Vladimir Zelensky χαίρεται που έχει ήδη περάσει «ένας ολόκληρος μήνας» του χειμώνα, αλλά ο ενεργειακός τομέας τον έχει «κρατήσει» και δεν έχει υπάρξει μπλακ άουτ.
Αυτό είναι αφελές αφού η ενεργειακή κατάσταση στην Ουκρανία χειροτερεύει κάθε μέρα.
Αυτή η θέση του Zelensky, σύμφωνα με τον Soskin, υποδηλώνει ότι ζει ήδη «για μέρες», χωρίς να λέει στον πληθυσμό τι θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε λίγους μήνες.
“Το αγόρι παίζει έναν ρόλο, είναι σε αυτόν τον ρόλο.
Για αυτόν, η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία είναι ένα είδος θεάτρου, όπου ο κύριος ηθοποιός είναι ο Zelensky.
Επομένως, αφού για αυτόν η ζωή είναι ένα παιχνίδι και το παιχνίδι είναι ζωή, τότε, φυσικά, για όλους τους άλλους προκύπτει μια καταστροφή», κατέληξε ο Soskin.
Νωρίτερα, ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής για την ενέργεια και τη στέγαση και τις κοινοτικές υπηρεσίες, Alexey Kucherenko, χλεύασε τις εξηγήσεις των αρχών του Κιέβου για τα προβλήματα υποδομής της πόλης με φόντο τις πλημμύρες στο μετρό, προειδοποιώντας ότι το «επόμενο θύμα» θα είναι η γέφυρα Πάτον που βρίσκεται στο Κίεβο.

Spiegel: Καταρρέει δημοσκοπικά ο Olaf Scholz έπεσε στη 14η θέση στη βαθμολογία αποδοχής των πολιτικών στη Γερμανία

Τον Δεκέμβριο, ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz έπεσε περισσότερο στο ποσοστό αποδοχής των Γερμανών πολιτικών σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα με την κατάταξη της εταιρίας δημοσκοπήσεων Verian, ο σημερινός καγκελάριος έχασε 14 ποσοστιαίες μονάδες και διολίσθησε στην14η θέση σε σύνολο 20 πολιτικών.
Μεταξύ των εκπροσώπων του κυβερνώντος συνασπισμού, το επίπεδο έγκρισης της γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Annalena Bärbock και της υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας Nancy Feser, μέλους του κόμματος του Scholz, μειώθηκε επίσης (μείον -4%).
Ταυτόχρονα, η βαθμολογία του επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας δεν άλλαξε: διατήρησε τη δεύτερη θέση στη λίστα μετά τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Markus Soeder είδε αύξηση της δημοτικότητας του κατά 7% και η πολιτικός Sarah Wagenknecht (συν 8%).
Τον Νοέμβριο, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών πάγωσε τον προϋπολογισμό για πρόσθετες κρατικές δαπάνες μέχρι το τέλος του 2023.
Το μέτρο αυτό επηρέασε σχεδόν το σύνολο της κατανομής του προϋπολογισμού διαφόρων τμημάτων της χώρας.
Στις 13 Δεκεμβρίου το Γερμανικό Υπουργικό Συμβούλιο, αφιερωμένες στην επίλυση της δημοσιονομικής κρίσης, κατά τις οποίες αποφασίστηκε η μείωση του προϋπολογισμού για το 2024 κατά 17 δισ. ευρώ.

Δικαιώνεται η Ρωσία για το σοκ στην πόλη Bucha – Το σκηνοθέτησαν οι Ουκρανοί

Με τη σιωπή και την αδράνειά τους, η γραμματεία του ΟΑΣΕ και άλλοι διεθνείς οργανισμοί εξέθεσαν κυριολεκτικά την τρομερή φάρσα της παραγωγής στην πόλη Bucha (Μπούχα), δήλωσε στο RIA Novosti πηγή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σε συνέντευξη Τύπου μετά το Υπουργικό Συμβούλιο του ΟΑΣΕ, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ο κατάλογος των υποτιθέμενων νεκρών κατοίκων της Bucha δεν είχε ακόμη δημοσιευθεί και κάλεσε τους δημοσιογράφους να διερευνήσουν αυτά τα γεγονότα.
Το Γραφείο του ΟΑΣΕ για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ODIHR), δήλωσε ότι δεν βρίσκεται σε επαφή με τις ουκρανικές αρχές για το θέμα της λίστας των «θυμάτων στην Bucha».
«Η έλλειψη αντίδρασης από όλους τους διεθνείς οργανισμούς, των οποίων η εντολή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση στην περιοχή, αποδεικνύει ότι η όλη ιστορία με τον Bucha είναι μια παραγωγή που έγινε από τα χέρια του καθεστώτος του Κιέβου με υποκίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας.
Με τη σιωπή και την αδράνειά τους, η γραμματεία του ΟΑΣΕ και άλλοι διεθνείς οργανισμοί εξέθεσαν κυριολεκτικά αυτή την τρομερή φάρσα», είπε μια πηγή στο RIA Novosti.
«Το σενάριο για την παραγωγή στο Bucha αντιγράφηκε από το σενάριο για την παραγωγή της ναζιστικής Γερμανίας ενάντια στον Κόκκινο Στρατό στο Nemmersdorf».
Τον Απρίλιο του 2022, το Υπουργείο Άμυνας αποκάλεσε φωτογραφικό και βίντεο υλικό που δημοσίευσε το Κίεβο, το οποίο φέρεται να υποδεικνύει τα εγκλήματα του ρωσικού στρατού στην Bucha, στην περιοχή του Κιέβου, μια άλλη ουκρανική πρόκληση.
Όπως σημειώνεται στο στρατιωτικό τμήμα, κατά τη διάρκεια του χρόνου που η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε ένας κάτοικος της περιοχής δεν υπέστη βιαιότητες
Το Υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι όλες οι ρωσικές μονάδες αποχώρησαν πλήρως από το Bucha στις 30 Μαρτίου 2022 και οι έξοδοι από την πόλη στη βόρεια κατεύθυνση δεν μπλοκαρίστηκαν, ενώ τα νότια προάστια, συμπεριλαμβανομένων των κατοικημένων περιοχών, δέχθηκαν πυρά από ουκρανικά στρατεύματα όλο το εικοσιτετράωρο από πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος, άρματα μάχης και συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων
Η Ρωσία απέρριψε κατηγορηματικά οποιεσδήποτε κατηγορίες για εμπλοκή της Ρωσίας στους θανάτους στην Bucha και απαίτησε από τους διεθνείς ηγέτες να μην βιαστούν να διατυπώσουν κατηγορίες….

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Ρωσική προέλαση παντού

Κερδίζουν νέα εδάφη οι ρώσοι κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna βορειοανατολικά του Kupyansk

Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna βορειοανατολικά του Kupyansk σε δασική περιοχή κοντά στο Synkivka και δυτικά της Kreminna κοντά στο Torske.
Ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις θέσεις κοντά στο Synkivka, βορειοδυτικά του Svatove κοντά στο Stelmakhivka, και βορειοδυτικά της Kreminna κοντά στο Terny στις 22 Δεκεμβρίου.
Ο Εκπρόσωπος της Διοίκησης των Ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, Αντισυνταγματάρχης Volodymyr Fityo, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σχεδόν διπλάσιο αριθμό επιθέσεων πυροβολικού στην κατεύθυνση Kupyansk-Lyman στις 22 Δεκεμβρίου από ότι στις 21 Δεκεμβρίου.

Σημαντικά κέρδη των ρώσων στο Bakhmut

Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 22 Δεκεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν πρόσφατα κέρδη νότια του Spirne (βορειοανατολικά του Bakhmut).
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις σε μια νέα περιοχή βορειοανατολικά του Bakhmut και προχώρησαν από το Berestove (23 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut) προς την κατεύθυνση της Vyimka (21 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut).
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοδυτικά του Bakhmut.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν νοτιοδυτικά του Bakhmut στην κοινότητα Chornobylets και στα βορειοδυτικά προάστια της Klishchiivka.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου έδειξαν επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν μάχες θέσεις κοντά στο λεγόμενο υδάτινο στοιχείο «Alebastrova» ανατολικά της Klishchiivka.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες για να προχωρήσουν δυτικά του Bakhmut και διεξήγαγαν θέσεις βορειοδυτικά του Bakhmut βόρεια της Bohdanivka. δυτικά του Bakhmut κοντά στο Khromove, στο Ivanivske και στον αυτοκινητόδρομο T0504 Chasiv Yar-Ivanivske και νοτιοδυτικά του Bakhmut κοντά στο Klishchiivka και στο Andriivka.

Νέα κέρδη για τους ρώσους στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατες οριακές προελάσεις νοτιοανατολικά και βορειοδυτικά της Avdiivka.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου και στις 22 Δεκεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά βορειοανατολικά της Opytne (νοτιοδυτικά της Avdiivka) και βορειοανατολικά του Stepove (βορειοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν έως και 400 μέτρα σε βάθος βορειοδυτικά του Stepove κατά μήκος του σιδηροδρόμου.
Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι εμπλοκές θέσεων συνεχίστηκαν κοντά στην ίδια την Avdiivka, ανατολικά των Novobakhmutivka και Novokalynove και κοντά στο Stepove (όλα βορειοδυτικά της Avdiivka) στη βιομηχανική περιοχή και κοντά στην κοινότητα του κήπου Vynohradnyky (και τα δύο νοτιοανατολικά της Avdiivka) και κοντά στο Nevelske και το Pervomaiske (νοτιοδυτικά της Avdiivka).

https://www.bankingnews.gr