Επίκαιρα

Οι 5 «προφητείες» του Μπιλ Γκέιτς για το 2022

Ο Μπιλ Γκέιτς έκανε προβλέψεις για το 2022 στο προσωπικό του ιστολόγιο και ευχήθηκε το 2022 να είναι ένα καλύτερο έτος

Αφού η πρόβλεψη για τη μεταδοτική ασθένεια που έκανε ο Bill Gates 5 χρόνια πριν από την πανδημία αποδείχθηκε σωστή, είναι και πάλι στην ημερήσια διάταξη με τις δηλώσεις που έκανε. Στη δήλωσή του το 2015, ο Gates προειδοποίησε ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για επιδημίες και υπογράμμισε ότι είμαστε αδύναμοι στις επιδημίες. Τόνισε αυτή την κατάσταση, καθώς γίνονται περισσότερες επενδύσεις στα πυρηνικά όπλα, αλλά σε περίπτωση επιδημίας, ο κόσμος θα παραμείνει αδύναμος σε έναν τέτοιο κίνδυνο, καθώς δεν γίνονται επενδύσεις.

Ο Μπιλ Γκέιτς έκανε προβλέψεις για το 2022 στο προσωπικό του ιστολόγιο και ευχήθηκε το 2022 να είναι ένα καλύτερο έτος.

Ο Γκέιτς έκανε δηλώσεις σχετικά με τη νόσο Αλτσχάιμερ , το covid, τα θέματα metaverse.

1- Κορονοϊός

Ο Γκέιτς πιστεύει ότι τα χειρότερα της πανδημίας θα ξεπεραστούν το 2022 και εξέφρασε τις απόψεις του για το θέμα αυτό στο άρθρο που έγραψε στο ιστολόγιό του:

“Λόγω της παραλλαγής δέλτα και των δυσκολιών στην απόκτηση εμβολίων, μέχρι στιγμής δεν είμαστε τόσο κοντά στο τέλος της πανδημίας όσο ήλπιζα. Δεν περίμενα ότι θα εμφανιζόταν μια τέτοια μεταδοτική παραλλαγή και υποτίμησα πόσο δύσκολο θα ήταν να πείσουμε τους ανθρώπους να συνεχίσουν να εμβολιάζονται και να φορούν μάσκες. Παρόλα αυτά, είμαι αισιόδοξος ότι το τέλος είναι ορατό. Θα ήταν ανόητο να κάνω άλλες προβλέψεις, αλλά πιστεύω ότι η οξεία φάση της πανδημίας θα τελειώσει κάποια στιγμή το 2022”.

2 – Metaverse

Ο Bill Gates δήλωσε στις προβλέψεις του ότι πιστεύει ότι το Metaverse θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε συναντήσεις και ανέφερε τα εξής:

“Στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, οι περισσότερες εικονικές συναντήσεις θα αποτελούνται από εικόνες 2D κάμερας τοποθετημένες σε ένα πλέγμα, 3D ψηφιακά άβαταρ. Υποθέτω ότι θα μεταναστεύσουν στο Metaverse, το οποίο περιλαμβάνει Τόσο το Facebook όσο και η Microsoft παρουσίασαν πρόσφατα τα οράματά τους γι’ αυτό, γεγονός που έδωσε σε πολλούς μια πρώτη γεύση για το πώς θα μοιάζει”.

Η ιδέα είναι ότι οι εικονικές συναντήσεις με τη χρήση του avatar σας θα σας δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα πραγματικό δωμάτιο με ανθρώπους”, δήλωσε ο Gates. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη αυτά τα εργαλεία, γεγονός που θα επιβραδύνει λίγο την υιοθέτηση. (Ένα από τα πράγματα που έκαναν δυνατή την ταχεία μετάβαση στις βιντεοσκοπημένες συσκέψεις ήταν το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη υπολογιστές ή τηλέφωνα με κάμερες). Η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια ad-hoc έκδοση το επόμενο έτος, η οποία χρησιμοποιεί την κάμερα για να κινεί ένα 2D avatar με το τρέχον σύστημα.

3- Αυτοδιάγνωση

Ο Gates προβλέπει ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν μόνοι τους μια καλή διάγνωση υγείας στο σπίτι και το εκφράζει με τις ακόλουθες προτάσεις:

“Αυτή τη στιγμή, όταν έρχεται η ώρα για την ετήσια φυσική σας εξέταση, πιθανώς πρέπει να πάτε στο γραφείο του γιατρού σας για να σας πάρουν τις ζωτικές σας ενδείξεις και αίμα”, δήλωσε ο Gates.

‘Τι θα γινόταν αν είχατε μια συσκευή στο σπίτι σας, την οποία ο γιατρός σας θα μπορούσε να ελέγχει εξ αποστάσεως για να μετράει την αρτηριακή σας πίεση; Τι θα γινόταν αν μπορούσε να κοιτάξει τα δεδομένα που συλλέγονται από το smartwatch σας για να δει πώς κοιμηθήκατε και ποιος είναι ο ενεργός καρδιακός σας ρυθμός; Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να εξετάζετε το αίμα σας σε ένα βολικό σημείο κοντά σας, ίσως στο τοπικό σας φαρμακείο, το οποίο θα έστελνε τα αποτελέσματα απευθείας στον γιατρό σας; Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να συνεχίσετε να βλέπετε τον αγαπημένο σας γιατρό ακόμη και αν μετακομίζατε σε άλλη πόλη;”.

Όλα αυτά είναι πραγματικές δυνατότητες στο μέλλον. Ανυπομονώ να δω πώς θα μεταμορφώσουν την υγειονομική περίθαλψη”, δήλωσε ο Γκέιτς. “Οι νόμοι ορισμένων τόπων δυσχεραίνουν την εξ αποστάσεως επίσκεψη ασθενών λόγω του σημερινού τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η αδειοδότηση”, είπε.

4- Αλτσχάιμερτ

Σύμφωνα με τον Gates, ένας άλλος τομέας που θα παρακολουθείται το 2022 είναι η διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ. Υπογραμμίζοντας ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στον τομέα αυτό πρόσφατα, ο Γκέιτς ανέφερε τα εξής:

“Οι προοπτικές για την έγκριση του πρώτου προσιτού αιματολογικού τεστ για τη νόσο Αλτσχάιμερ το επόμενο έτος φαίνονται καλές. Αν και η εξέλιξη αυτή δεν θα αλλάξει τα δεδομένα για τα άτομα με τη νόσο, για τα οποία δεν υπάρχει επί του παρόντος θεραπεία ή τρόπος επιβράδυνσής της, το τεστ αυτό θα επιταχύνει την πρόοδο στην αναζήτηση θεραπείας”.

5- Νέα Κανονικότητα

Ο Γκέιτς πιστεύει ότι τα χειρότερα της πανδημίας θα τελειώσουν το 2022, δηλώνει ότι θα εισέλθουμε σε μια νέα εκδοχή του φυσιολογικού, ακόμη και αν πολλά ”ίχνη” της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού παραμένουν.

“Νομίζω ότι το 2022 θα είναι η χρονιά που οι περισσότεροι από εμάς θα εγκατασταθούμε τελικά στη νέα κανονικότητα μετά την πανδημία”, δήλωσε ο Γκέιτς και συνεχίζει:

“Για μένα, αυτό θα σημαίνει ότι θα πηγαίνω στο γραφείο λίγο περισσότερο, καθώς τα κρούσματα του COVID ελπίζω να μειωθούν. Θέλω να βρω έναν νέο ρυθμό στο σπίτι, δεδομένου ότι και τα τρία μου παιδιά έχουν φύγει από το σπίτι και η μέρα μου δεν είναι δομημένη γύρω από την εξεύρεση χρόνου για να περάσω μαζί τους. Ανυπομονώ να περνάω περισσότερο χρόνο αλληλεπιδρώντας με τους ανθρώπους μέσω του ιστολογίου μου και άλλων καναλιών.

Θέλω να διατηρήσω τη συνήθειά μου από την εποχή του COVID να παρακολουθώ πολλά εκπαιδευτικά βίντεο στο YouTube και σε συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Wondrium, επειδή είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μαθαίνεις για άγνωστα θέματα. (Τώρα ξέρω περισσότερα για την υαλουργία, την παρατήρηση πουλιών και την ιστορία της Αμερικανικής Σαμόα απ’ ό,τι περίμενα)”.

Ο Bill Gates έχει προβεί σε διάφορες προβλέψεις στο παρελθόν, ωστόσο αν και οι προβλέψεις του είναι μερικές φορές σωστές, φυσικά και κάνει προβλέψεις που είναι λάθος.

πηγή

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Αγία Μαρίνα

120,00 

Ακριβές αντίγραφο Βυζαντινής τέχνης. Το μεταλλικό μέρος επιστρώνεται με καθαρό ασήμι 999° και χρυσό 24Κ. Ενώ το αγιογραφημένο μέρος φιλοτεχνείτε πάνω σε καμβά σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Βυζαντινής αγιογραφίας.

Διαστάσεις: 20×24

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΦΙΛΝΤΙΣΙ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΧΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΙ 925

80,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΣΚΑΛΙΣΤΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΚΑΙ ΑΣΗΜΙ 925

40,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Αρχάγγελος Μιχαήλ 9331-X

23,00 

Ασημένιο μενταγιόν 925° επιχρυσωμένο περιμετρικά, με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στην μπροστινή πλευρά και την προσευχή προς τον Αρχάγγελο στην πίσω

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΜΕ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΜΕ ΜΑΛΑΧΙΤΗ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΖΙΡΚΟΝ ΑΣΗΜΙ 925

95,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Μενταγιόν Αγίου Δημητρίου 9355-Α

40,00 

Ασημένιο κουφωτό μενταγιόν 925°, με τον Άγιο Δημήτριο στην μπροστινή πλευρά και την Υπεραγία Θεοτόκο στην πίσω πλευρά
Διάμετρος: 2 εκ.

Ξύλινο Κουτί Ορθογώνιο

60,00 

Ξύλινο κουτί σε σχήμα ορθογώνιου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λιβανοθήκη, λειψανοθήκη ή ως αποθηκευτικός χώρος για κάρτες ή οτιδήποτε

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925 ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΚΑΙ AQUA MARINA ΠΕΤΡΕΣ

300,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991.