Επίκαιρα

Οι επεκτατικές βλέψεις των Σκοπίων ουτοπιστική φιλοδοξία ή πονηρό εφεύρημα για να πάρουν την πολυπόθητη Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία τους;

✔️Ο Σεβ.Μητροπολίτης Δράμας κ.Παύλος μας προετοίμασε απο καιρό ότι  ουδέποτε η πάλαι ποτέ Αρχιεπισκοπή Αχρίδος και Πρώτης Ιουστινιανής είχε χαρακτήρα «μακεδονικό» όπως τον ορίζουν οι Σκοπιανοί σήμερα. 
       Ο Σεβ. Δράμας κ. Παύλος 
 
Οι επεκτατικές βλέψεις των Σκοπίων (και όχι ο λανθασμένος όρος «αλυτρωτικός» που χρησιμοποιείται δυστυχώς από εμάς τους ίδιους) συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό και μάλιστα έχοντας ενεργό σύμμαχο την εκεί σχισματική «Εκκλησία».
Μάλιστα υπάρχει μια περίεργη κινητοποίηση η οποία τόσο σε πολιτικό όσο και  εκκλησιαστικό επίπεδο έχει βάλει πλώρη για την  αναβάθμιση της Εκκλησίας τους μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από τη μια κινούνται για το στόχο τους  και από την άλλη προκαλούν την Ελλάδα με απόψεις και αξιώσεις που χρήζουν ψυχιατρικής εξετάσεως.
Πρόσφατα ένας από τους «επισκόπους» της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων  υπό τον τίτλο του «Μητροπολίτη Βελεσών και Παραβαρδαρίου» Αγαθάγγελος, σε συνέντευξή του στον σκοπιανό τηλεοπτικό σταθμό «Alpha tv» έδειξε χάρτη της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας χαρακτηρίζοντάς την απροκάλυπτα και προκλητικά «δική τους μακεδονική γη»!
Ο χάρτης, όπως θα δείτε και στις εικόνες, που έδειξε ο εν λόγω σχισματικός στην εκπομπή παρουσιάζει όλη την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της δικής μας πραγματικής και μόνης Μακεδονίας  και επεκτείνεται μέχρι την Αχρίδα και το Μοναστήρι και βορειότερα.
Και αντί να μιλάμε εμείς, που από τις 20 μεγαλύτερες πόλεις τους, οι 14 είναι καθαρά Ελληνικές Μακεδονικές, μας κραδαίνουν το δάκτυλο αυτοί και μιλούν για «μέρη που τους τα έχουν πάρει και μια μέρα θα τους τα επιστρέψουν»!!! Είναι για τα σίδερα!
Ορέγονται ο άνθρωποι θάλασσα, λιμάνια και παραλίες! Θέλουν να φτάσουν μέχρι τον Θερμαϊκό.
Πόσοι ακόμη θα εποφθαλμιούν την πατρίδα μας; Πόσοι πια θα την διεκδικούν; Πόσοι θέλουν με ληστρική μανία ν’ αρπάξουν τα κάλλη,τον πλούτο της και τις φυσικές ομορφιές της; Πόσοι πια! 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, εκ των σημαντικών και σοβαρών Ιεραρχών της Εκκλησίας μας και μάλιστα βαθύς γνώστης της ιστορίας μας, κατέδειξε μέσα από ένα εμπεριστατωμένο κείμενό του το οποίο αναδημοσιεύσαμε από την ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως Δράμας, ότι ουδέποτε η πάλαι ποτέ Αρχιεπισκοπή Αχρίδος και Πρώτης Ιουστινιανής είχε χαρακτήρα «μακεδονικό» όπως τον ορίζουν οι Σκοπιανοί σήμερα. 
Και μάλιστα, έχων ισχυρά πατριωτικά αντανακλαστικά, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε μια ενδεχόμενη παραχώρηση αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, λέγοντας ότι «θα χρησιμοποιούν τον τίτλο Εκκλησία της Βορείου «Μακεδονίας» και θα είναι η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης. 
Διότι το εκκλησιαστικό έθος προβλέπει αυτοκέφαλη-ανεξάρτητη Εκκλησία Έθνους ή ανεξάρτητου κράτους, όχι όμως ψευδωνύμου κράτους και ανύπαρκτου Έθνους»! Και με την επισήμανση αυτή έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου στο Φανάρι!

Οι πληροφορίες που έχουμε από το Σεπτό Κέντρο είναι ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης έλαβε σοβαρά υπόψη τα όσα ο ιστοριοδίφης Ιεράρχης Σεβ. Δράμας κ. Παύλος, έφερε στο φως της δημοσιότητας.

 Τα κείμενα αυτά  έκοψαν  την ταχύτητα ορισμένων ενδοτικών  καθηγητάδων και πρόθυμων συμβούλων του Πατριάρχη ( μεταξύ των οποίων, δυστυχώς  και Ιεράρχες )που θέλουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των Σκοπιανών, κρίμασιν οις οίδε Κύριος.
Ευχόμαστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος που ταλανίζουν την Ορθοδοξία μας μέχρι σήμερα. Γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι όταν διακυβεύεται η ειρήνη στα Βαλκάνια, σημαίνει ότι διακινδυνεύει και η σταθερότητα και η ειρήνη ολοκλήρου της Ευρώπης. 

????Ιδού οι αθλιότητες που έδειξε από τηλεοράσεως ο σχισματικός Μητροπολίτης Βελεσών και Παραβαρδαρίου Αγαθάγγελος