Οι αποκρυφιστές έχουν εμμονή με την αριθμολογία και την αρίθμηση, έτσι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το ημερολόγιο είναι χωρισμένο σε τέσσερις ενότητες 13 εβδομάδων: Χειμερινό Ηλιοστάσιο, Εαρινή Ισημερία, Θερινό Ηλιοστάσιο, Φθινοπωρινή Ισημερία
Πρωτομαγιά μέρα γιορτής των λουλουδιών και μέρα αργίας για πολλές χώρες του κόσμου.
Η Πρωτομαγιά είναι συνώνυμη με την Παγκόσμια Μέρα των Εργατών,την ημέρα δηλαδή που τιμούνται οι αγώνες του εργατικού κινήματος. Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη.
[sc name=”vyzantina-vrachiolia” ][/sc]
Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886, έγιναν ύστερα από επιτυχημένες διεκδικήσεις των εργατών στον Καναδά το 1872. Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1884, πάρθηκε στο «συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας» η απόφαση να γίνουν την πρώτη Μάη του 1886 απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των ΗΠΑ.
Αίτημα η μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο». Εκείνη τη μέρα, 1η Μαΐου του 1886, 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα, και πάνω από 80.000 στο Σικάγο.
Αυτό το Σάββατο του 1886, μια εργάσιμη μέρα, οι εργάτες, ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Haymarket.
Στη γύρω περιοχή, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από 1350 άτομα, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα οι οποίοι περίμεναν το σύνθημα για να δράσουν.
Κι ενώ το πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Μια βόμβα έσκασε μέσα στο πλήθος, και αστυνομικοί μαζί με μπράβους αρχίζουν να χτυπούν τους συγκεντρωμένους χωρίς καμιά διάκριση.
Όλα αυτά είναι ένα μέρος της ιστορίας και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με τη Σφαγή στο Haymarket, την επακόλουθη σύλληψη και την εκτέλεση των Μαρτύρων , κ.λ.π.
Λίγο πολύ όλα αυτά τα γνωρίζουμε…..
Αλλά γιατί όμως η 1η Μαΐου επιλέχθηκε για τις απεργίες στην πρώτη θέση;
Η ημερομηνία ίδρυσης των Ιλλουμινάτι είναι η 1η Μαΐου του 1776.
Η 1η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το 1886, ως ημέρα εορτασμού της παγκόσμιας εργατικής τάξης από το International Socialist Congress, αλλά είναι επίσης και η παραμονή της «Βαλπουργίας Νύχτας» των μαγισσών). Ο Άνταμ Βάισχαουπτ ιδρύει στο Ίγκολστατ την αδελφότητα των Ιλλουμινάτι. Χρησιμοποιώντας τεχνικές των Ισοϋιτών
Ένα από τα βασικότερα μότο των Ιλλουμινάτι ήταν το «Ewige Blumenkraft» – «Η Αιώνια Δύναμη των Λουλουδιών», που μετεξελίχθηκε στο Flower Power των χίπις, των Παιδιών των Λουλουδιών, ενός κινήματος δηλαδή που δημιούργησαν οι Ιλλουμινάτι για να προωθήσουν τη διάδοση των ναρκωτικών.
Ένα από τα περίφημα συνθήματα των Ιλλουμινάτι ήταν το «Heute die Welt, Morgens das Sonnesystem», που σημαίνει «Σήμερα ο κόσμος, Αύριο το Ηλιακό Σύστημα». Αυτό ακριβώς το σύνθημα παραφράστηκε από τον Χίτλερ και μετατράπηκε στο πασίγνωστο «Σήμερα η Γερμανία, Αύριο ο Κόσμος».
Όλα τα χαϊβάνια του κόσμου γιορτάζουν την εργατική πρωτομαγιά, που ουσιαστικά γιορτάζουν την υποδούλωση του ανθρωπίνου γένους.
Αν κοιτάξουμε το δόγμα των Ιλλουμινάτι, γίνεται σαφές ότι η επιλογή τής πρωτομαγιάς για την γέννηση τούς δεν ήταν τυχαία.
Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους η 1η Μαΐου επιλέχθηκε ως ίδρυση του Τάγματος των Illuminati. Η πρώτη είναι, ότι η λατρεία τής φωτιάς ήταν στο επίκεντρο των εορτασμών της ημέρας αυτής. Και επίσης, η «λατρεία τής πυρκαγιάς» ήταν η βάση στα μεγαλύτερα μυστήρια των Illuminati.
Ο Δεύτερος λόγος για την ημερομηνία ίδρυσης της 1ης Μαΐου σχετίζεται με το γεγονός ότι στην επικοινωνία μεταξύ των μελών του Τάγματος, η λέξη Illuminati συμβολίζεται από ένα σημείο σε ένα κύκλο: ☉. Αυτό αντιπροσώπευε πάντα τον ήλιο. και οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν χιλιάδες χρόνια πριν, ως σύμβολο ιερογλυφικό για τον Θεό ήλιο «Ρα», δηλαδή το γένος των Νεφελίμ Σαχερνέχ.
Τα φεστιβάλ Πρωτομαγιάς, ήταν μια αναπαράσταση στόν ήλιο και τη λατρεία τής φωτιάς. Έτσι τήν 1η Μαΐου έδειχναν εμφανέστατα τον συμβολισμό του Τάγματος. Ήταν μια τέλεια μέρα (συμβολικά) για την ίδρυση των Illuminati.
Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξαν την 1η του Μάη ως ημέρα επίδειξης και μποϊκοτάζ. Είναι η παγκόσμια ημέρα ανάμνησης των διαδηλώσεων από σοσιαλιστικές, κομμουνιστικές, ακόμα και αναρχικές οργανώσεις. Την 1η Μαΐου, η παγκόσμια εργατική τάξη εμφανίζει τη δύναμή της σε διαδηλώσεις και απεργίες», «Πρωτομαγιά η Παγκόσμια Ημέρα των Εργαζομένων» – είναι μια υπενθύμιση για τις άρχουσες τάξεις ότι οι μέρες τους …. Από το 1919 και μετά, η επιτυχία της Πρωτομαγιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαρτηθεί από την επιτυχία του κομμουνιστικού κινήματος».
Ο Βάισχαουπτ γνώριζε καλά τις παγανιστικές γιορτές που είχαν τελεστεί για χιλιάδες χρόνια την πρώτη Μαΐου, οι οποίες έχουν διατηρηθεί σε κάποια μορφή στο πέρασμα του χρόνου, και συνεχίζουν μέχρι σήμερα.
Η ετυμολογία της λέξης σημαίνει «φωτεινή φωτιά», «μπάλα-φωτιά» ή «φωτιά (Βάαλ), ένας απο τους 72 Βασιλείς Νεφελίμ εκ του γένους Βαλάχ. Τα πανηγύρια της 1η Μαΐου κυριολεκτικά πηγάζουν από μια μορφή του ήλιου και τήν λατρεία της φωτιάς.
«Το Μπελτέιν είναι ένα από τα τέσσερα φεστιβάλ Φωτιάς στο Σέλτικ και είναι ίσως το δεύτερο πιο σημαντικό φεστιβάλ δίπλα στο Samhain. το Μπελτέιν είναι πρωτίστως ένα φεστιβάλ ήλιου.
Το πιο σημαντικό μέρος του Μπελτέιν ήταν το άναμμα πυρκαγιών.
Οι ιρλανδοί Κέλτες (Η λέξη Κέλτης είναι η ονομασία που δόθηκε στους Κέλτες μέσα στην Ευρώπη. Από εκεί ξεκίνησαν, πριν μεταναστεύσουν στην περιοχή, που σήμερα ονομάζεται Ιρλανδία)
Το Μπελτέιν βρίσκεται στο μέσον μεταξύ εαρινής ισημερίας και θερινού ηλιοστασίου. Από τη στιγμή που το κελτικό ημερολόγιο βασίζεται και στoν ηλιακό και στο σεληνιακό κύκλο, ίσως τοποθετείται στην πανσέληνο που είναι ανάμεσα στην εαρινή ισημερία και το θερινό ηλιοστάσιο. Συνήθως εορτάζεται λοιπόν την 1η Μαΐου. Η γιορτή σηματοδοτούσε το ξεκίνημα του καλοκαιριού για τους ποιμένες, που έβγαζαν τα κοπάδια τους στην ύπαιθρο για βοσκή. Κεντρική δραστηριότητα της γιορτής ήταν το άναμμα υπαίθριων φωτιών στις κορυφές των βουνών και των λόφων με τελετουργική ή πολιτική σημασία.
Σύγχρονοι ειδωλολάτρες θα πηδήξουν πάνω από τις φωτιές Μπελτέιν, αν και στην πραγματικότητα πολύ λίγοι ξέρουν γιατί το κάνουν».
Οι Νεοπαγανιστές χρησιμοποιούν την ονομασία Μπελτέιν για ένα από τα «Σάββατα», τις οκτώ ηλιακές γιορτές, στο Νεοπαγανιστικό τροχό του χρόνου. Αν και δανείζεται στοιχεία από το παραδοσιακό Μπελτέιν, όπως οι φωτιές, όσον αφορά τη σημασία και τις τελετές της έχει περισσότερο σχέση με τη γερμανικής προέλευσης γιορτή της Πρωτομαγιάς, καθώς αποτελεί γιορτή γονιμότητας κι ένα από τα έθιμα είναι το πρωτομαγιάτικο γαϊτανάκι. Οι Νεοπαγανιστές γιορτάζουν το Μπελτέιν την 1η Μαΐου στο Βόρειο Ημισφαίριο.
«Beltane, στα ιρλανδικά, ή Bealtuinn στη Σκωτική γαελική.
Η αρχική έννοια είναι «η Φωτιά του Bel» που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ πυρκαγιάς. Το «Bel»μερικές φορές αναφέρεται ως «ο Θεός του «Φωτός». Είναι επίσης γνωστός ως Beli ή Belinus και μπορεί να αποδοθεί στην Μέση Ανατολή ως ο θεός («Βάαλ»). Μερικά Μπελτέιν, είναι επίσης παρόμοια με την παλιά ρωμαϊκή γιορτή των λουλουδιών, «Floriala».