Οι Κωνσταντινουπολίτες απαντούν στον Ερντογάν: Άνευ περιεχομένου οι υποσχέσεις που δεν συνοδεύονται από ενέργειες

Απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή από τη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι: «Δεν υπήρξαμε η κυβέρνηση που να θέλει τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία», δίνει η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών.

Σε ανακοίνωσή της η ΟιΟμΚω αναφέρει ότι οι υποσχέσεις που δεν συνοδεύονται από ενέργειες αποτελούν δηλώσεις άνευ περιεχομένου και προσθέτει ότι όλες οι προτάσεις της για «αποκατάσταση και θεραπεία των αδικιών παραμένουν αναπάντητες».

[sc name=”vyzantina-skoylarikia” ][/sc]

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών έχει ως εξής:

«Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.), ως ο παγκόσμιος ενωτικός φορέας των παρά τη θέλησή τους, βιαίως, εκπατρισμένων Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης οι οποίοι ζουν εκτός της γενέτειρας τους πόλης σε ποσοστό 99% –ως συνέπεια των αμείλικτων και σκληρών διωγμών που έχουν υποστεί εκ μέρους των τουρκικών κυβερνήσεων κατά την περίοδο 1923-2003–, και έχοντας υπόψη τη δήλωση του προέδρου της Τουρκίας κ. Ρ.Τ. Ερντογάν: “Η Τουρκία στην διάρκεια της θητείας της κυβέρνησής μας δεν έδιωξε κανέναν Ρωμιό και δεν επιθυμεί τη μείωση του Ρωμαίικου πληθυσμού στην Τουρκία”, δηλώνει ότι:

»αν και συμφωνεί με την δήλωση αυτή, αισθάνεται την ανάγκη να επισημάνει ότι όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί εκ μέρους της ΟιΟμΚω προς την ηγεσία της Τουρκίας τα τελευταία 12 χρόνια για την αποκατάσταση και θεραπεία των αδικιών, ιδιαίτερα δε οι προτάσεις που αφορούν τον επαναπατρισμό των νέων που ανήκουν σε οικογένειες της κοινότητάς μας, παραμένουν αναπάντητες και σε εκκρεμότητα.

»Η υπόσχεση εκ μέρους των κυβερνήσεων ότι τα δικαιώματα του ανθρώπου θα γίνουν σεβαστά, αποτελούν δηλώσεις άνευ περιεχομένου εφόσον δεν συνοδεύονται από ενέργειες που να αποδεικνύουν ότι θα πράξουν το παν δυνατόν για να αποκαταστήσουν τα λάθη και τις αδικίες του παρελθόντος».

πηγή