• PD.978-618-5197-51-3
    Τα μυστικά του καιρού
    Πίσω από τις σελίδες ενός κρυμμένου ημερολογίου Συγγραφέας: Ηλίας Λιαμής Εικαστική δημιουργία: Νεκτάριος...
  • CO.7881555
    Σημαία Βορείου Ηπείρου
    Από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές Σημαία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Υψώθηκε το...

Oι μουσικοί που φημολογείται πως κάποτε έκαναν συμφωνία με τον Διάβολο

Πάμε να δούμε ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που φημολογείται πως κάποτε πούλησαν την ψυχή τους στον Διάβολο για να εμπνέονται ή τους δίνονται ωραία τραγούδια.

Niccolo Paganini

Ο Niccolò Paganini γεννήθηκε στη Γένοβα της Ιταλίας στις 27 Οκτωβρίου 1782. Η χροιά του που έμοιαζε με φάντασμα και η ικανότητά του στο παιχνίδι του άλλου κόσμου ήταν αρκετά για να σχεδιάζουν οι άνθρωποι έναν σταυρό όταν τον έβλεπαν για να μην επηρεαστούν από αυτόν. Ένας θρύλος λέει, ότι το παίξιμο του είχε διαβολική δύναμη. Πολλοί πίστευαν ότι ο Nicolo Paganini είχε πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο για να έχει αυτές τις εξωπραγματικές ικανότητες. Υπήρχαν φήμες ότι ήταν ένας από τους πιο πιστούς δούλους του Lucifer, ή μάλιστα ο ίδιος ο Lucifer, και επίσης ότι οι χορδές του βιολιού του ήταν φτιαγμένες από τα σπλάχνα δολοφονημένων γυναικών. Οι φήμες ήταν τόσο έντονες που όταν πέθανε, του αρνήθηκαν τις Τελευταίες Ιεροτελεστίες και την καθολική ταφή.

Ferdinand «Jelly Roll» Morton

Ο Ferdinand «Jelly Roll» Morton λέγεται ότι ήταν ο εφευρέτης της τζαζ, καθώς το κομμάτι του «Jelly Roll Blues» του 1915 ήταν η πρώτη τζαζ σύνθεση που δημοσιεύτηκε ποτέ. Η γιαγιά του ήταν Κρεολή που εξασκούσε βουντού και λέγεται ότι θυσίασε την ψυχή του γιου της με αντάλλαγμα το μουσικό ταλέντο και τη φήμη. Όταν πέθανε η μητέρα του, η κοπέλα του Morton σχολίασε: «Ο Jelly πάντα ήξερε ότι η γιαγιά του τον είχε πουλήσει στον Σατανά και ότι όταν πέθαινε, θα πέθαινε και αυτός – θα τον έπαιρνε μαζί της». Πέθανε δύο μήνες μετά τη γιαγιά του.

Robert Johnson

Ο Robert Johnson είναι ίσως ο πιο διαβόητος από τους παραπάνω, μεταμορφώθηκε από αρχάριος στην κιθάρα σε σπεσιαλίστα μέσα σε μια νύχτα. Λέγεται συνήθως ότι είχε συνάψει συμφωνία με το Διάβολο για το άψογο ταλέντο στην κιθάρα, καθώς μια τόσο σύντομη μετάβαση δεν θα έπρεπε να είναι δυνατή. Ακόμη και ένας από τους ήρωες του, ο Son House, είπε, «πούλησε την ψυχή του για να παίξει έτσι.

Jimi Hendrix

Η κοπέλα του Hendrix μίλησε επίσης για τους στενούς δεσμούς του με τον πνευματισμό και πώς αυτό επηρέασε τη μουσική του. «Συνήθιζε να μιλάει πάντα για κάποιον Διάβολο, κάτι υπήρχε μέσα του και δεν είχε κανέναν έλεγχο πάνω του. Δεν ήξερε τι τον έκανε να συμπεριφερθεί με τον τρόπο που ενεργούσε και τι τον έκανε να πει αυτά που έλεγε… Μου φαίνεται ότι ήταν τόσο βασανισμένος και τόσο διχασμένος… Μίλησε για εμάς που πηγαίναμε στην Εκκλησία και είχαμε εμμονή με κάτι πολύ ιερό, το να έχεις κάποιον που διώχνει αυτόν τον δαίμονα από μέσα σου».

Black Sabbath

Πολλά λέγονται για την πιο διάσημη heavy metal μπάντα όλων των εποχών και δεν είναι λίγα τα στοιχεία που κάνουν πολλούς να υποθέτουν πως είχαν ένα αιώνιο συμβόλαιο με τον Διάβολο, μόνο και μόνο για να πουλάνε εκατομμύρια δίσκους. Το ποτήρι ξεχείλησε φυσικά όταν ο Ozzy Osbourne λέγεται πως έκοψε το κεφάλι μίας νυχτερίδας με τα δόντια επί σκηνής.

cnn