Οι ρωσικός Στρατός κατέλαβε άθικτα δύο γερμανικά Leopard-2A6 στην Αβντίιβκα! – Όλα τα μυστικά του όπλου στα χέρια των Ρώσων!

Oι Ρώσοι κατέλαβαν το μεγάλο πάρκο της πόλης της Αβντίιβκα

Σημαντική προώθηση πραγματοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις στο βόρειο άκρο της Αβντίιβκα, όπου κατέλαβαν το μεγάλο πάρκο της πόλης και πλέον επιτίθενται και από τα δυτικά στο εργοστάσιο οπτάνθρακα.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι κατά την αποχώρηση των Ουκρανών αιχμαλωτίστηκαν από τους Ρώσους 2 άρματα μάχης γερμανικής κατασκευής Leopard 2 A6, τα οποία εγκαταλείφθηκαν από την 47η ουκρανική Ταξιαρχία.

H εγκατάλειψή τους έχει επιβεβαιωθεί και από τους Ουκρανούς.

Σχετικά με τα Leopard 2 Α6 συμβαίνουν κάποια περίεργα πράγματα καθώς η Ουκρανία παρέλαβε μόλις 21 του συγκεκριμένου τύπου:

18 από τη Γερμανία και 3 από την Πορτογαλία.

Δεν είναι πολλά και μία ουκρανική επιλαρχία (ένα τάγμα) αρμάτων μάχης έχει συνήθως 31 άρματα μάχης.

Με μόλις 21 από αυτά ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να εξοπλίσει το πολύ δύο λόχους.

Έτσι ήταν λογικό ότι οι Ουκρανοί εξόπλισαν αρχικά μόνο μία μονάδα με τα Leopard 2A6: Την 47η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία.

Αλλά τώρα φαίνεται ότι μια δεύτερη ταξιαρχία χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα άρματα μάχης όπως αναφέρει το αμερικανικό Forbes.

Όλο και περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο απεικονίζουν τα Leopard 2A6 με την 21η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία η οποία χειριζόταν επίσης και τα 10 άρματα μάχης Strv 122, δηλαδή τα σουηδικά Leopard 2A5 που δώρισε η Στοκχόλμη στο Κίεβο.

Το περίεργο είναι ότι η 47η Ταξιαρχία μάχεται στον πιο επικίνδυνο τομέα του μετώπου, γύρω από την Αβντίιβκα.

Επί 10 εβδομάδες, ρωσικά συντάγματα και ταξιαρχίες προσπαθούσαν να αποκόψουν την ουκρανική φρουρά.

Αλλά η φρουρά, ενισχυμένη από τα Leopard 2A6 της 47ης Ταξιαρχίας και τα ΤΟΜΑ M-2 Βradley αντιστάθηκε λυσσαλέα. Μάλιστα κάποιες ημέρες η 47η Ταξιαρχία κατάφερε ακόμη και να αντεπιτεθεί βόρεια της πόλης.

Υπάρχουν 40.000 Ρώσοι γύρω από την Αβντίιβκα.

Η ουκρανική φρουρά χρειάζεται κάθε διαθέσιμο άρμα μάχης και αυτή την στιγμή η 47η Ταξιαρχία έχει χάσει πάνω από 4 ενώ υποτίθεται ότι διαθέτει 21 Leopard 2A6 του και έχει στείλει και άλλα στη Λιθουανία για επισκευές.

Δεν είναι σαφές πόσα Leopard 2A6 η 47η Ταξιαρχία έδωσε στην 21 Ταξιαρχία η οποία υπερασπίζεται έναν τομέα στο δάσος της Κρεμίνα, 50 μίλια βόρεια της Αβντίιβκα.

Η 47η έλαβε άλλα; Πού δεν έχουν ανακοινωθεί; Και από ποιον;

Η 33η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία έχει ότι επέζησε από τα παλαιότερα Leopard 2A4 και θα πρέπει να πάρει άλλα 14 από τη Γερμανία το 2024.

Αλλά κανείς δεν έχει δεσμευτεί για περισσότερα Strv 122 ή ​​Leopard 2A5 ή A6.

Τα 31 από αυτά τα τανκς που πήρε η Ουκρανία στις αρχές του έτους μπορεί να είναι τα μόνα που θα αποκτήσει ποτέ.

Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό πως οι Ουκρανοί θεωρούν την Αβντίιβκα χαμένη υπόθεση και αναζητούν τρόπους να σώσουν τα καλύτερα άρματα μάχης τους για τον τομέα του Χάρκοβο.

Γιατί το Κουπιάνσκ εκεί οδηγεί…

Όσο για την Αβντίιβκα, από την στιγμή που καταλήφθηκε η Μαρίνκα δεν έχει πλέον καμία πιθανότητα να παραμείνει σε ουκρανικά χέρια.

 

πηγή