Οι Ρώσοι απέτρεψαν πραξικόπημα στη Σερβία! «Η Δύση βρίσκεται από πίσω», vid

Ραγδαίες εξελίξεις στη γειτονιά μας!

Νύχτα άγριων επεισοδίων ήταν η χθεσινή στην πρωτεύουσα της Σερβίας, όταν αντιπολιτευόμενος όχλος επιχείρησε να καταλάβει το Δημαρχείο του Βελιγραδίου.

Την ίδια στιγμή, η Πρωθυπουργός της Σερβίας πιστώνει τη Μόσχα με την αποτυχία της «έγχρωμης επανάστασης»!

Η Άννα Μπρνάμπιτς είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας προειδοποίησαν (σ.σ. τις αντίστοιχες σερβικές) για μια προγραμματισμένη απόπειρα εξέγερσης από φιλοδυτικούς διαδηλωτές το βράδυ της Κυριακής.

Οι διαδηλωτές ισχυρίστηκαν ότι οι πρόσφατες εκλογές ήταν «άδικες» και υπό την ηγεσία του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Η Σερβία κατά της βίας» προσπάθησαν να καταλάβουν το Δημαρχείο της πρωτεύουσας.

Απέτρεψαν κοινώς οι Ρώσοι ένα ιδιότυπο «πραξικόπημα», έστω και τοπικό, στη Σερβία;;;

Μόσχα και Βελιγράδι είναι αρκετά κοντά και ενδεχομένως οι ρωσικές υπηρεσίες να ειδοποίησαν εγκαίρως την κυβέρνηση για ύποπτες κινήσεις αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια!!

Μάλιστα σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, έμπλεξε και τη Δύση στο ζήτημα, συγκρίνοντας την κατάσταση στη Σερβία με το πραξικόπημα των διεθνιστών στην Ουκρανία το 2014:

«Οι προσπάθειες της συλλογικής Δύσης να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στο βαλκανικό κράτος χρησιμοποιώντας τις τεχνικές των “πραξικοπημάτων του Μαϊντάν” είναι προφανείς».

Θυμίζουμε πως κατ’ εξακολούθηση, η ηγεσία της Σερβίας διατρανώνει πως δέχεται πιέσεις από τη Δύση να ενταχθεί στο «κλαμπ» των κρατών που επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας και που στέλνουν όπλα και χρήματα στην Ουκρανία.

 

πηγή