Επίκαιρα

Οι Σκοπιανοί στην Αυστραλία θα διοργανώσουν ποδοσφαιρικό αγώνα με σύνθημα «Ποτέ Βόρεια, μόνο ‘Μακεδονία’»

Ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των «Σλαβομακεδόνων» που ζει στην Αυστραλία, Κρις Άνγκελκοφ, καλεί σε συμβολικό αγώνα ενάντια στο νέο όνομα των Σκοπίων.

Προτείνει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εθνικών ομάδων της Νέας Ζηλανδίας που παίζουν το παιχνίδι «Χάκα» πριν από τους αγώνες και οι σλαβομακεδονικές ομάδες να παίξουν ένα παιχνίδι που θα σημαίνει αντίσταση κατά της πρόσθετης ονομασίας «Βόρειας» στην ‘Μακεδονία’, όπως ονομάζουν τα Σκόπια οι κάτοικοι του προτεκτοράτου του Τζορτζ Σόρος.

[sc name=”vyzantina-skoylarikia” ][/sc]

Αναφέρει σε μήνυμά του:

«Με την καταστροφική πολιτική κατάσταση στη ‘Μακεδονία’ (σ.σ. Σκόπια) με την προδοσία, τη διαφθορά και την εγκληματικότητα να γονατίζει τη χώρα, εμείς στη διασπορά είμαστε σχεδόν αβοήθητοι να κάνουμε κάτι για αυτό.

Προτείνω μια συμβολική αλλά σημαντική απάντηση που θα μπορούσαμε να αναλάβουμε.

Ίσως πριν από κάθε αγώνα ποδοσφαίρου, αυστραλιανού ποδοσφαίρου, χάντμπολ ή ράγκμπι που παίζουν οι ‘μακεδονικές’ (σ.σ. σκοπιανές) ομάδες,

Οι παίκτες μας θα μπορούσαν να εκτελέσουν κάτι παρόμοιο με το «Haka» της Νέας Ζηλανδίας με τη δική μας δυνατή και περήφανη κλήση του «Nikogash Severna Samo Makedonija!»

Με αυτό τον τρόπο κρατάμε αναμμένη την φλόγα ότι δεν θα δεχθούμε ποτέ αυτή την παράνομη αλλαγή του ονόματός μας».

πηγή