Οι Τούρκοι κράτησαν 7 ώρες ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ στο λιμάνι της Σμύρνης τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστα!

σχόλιο Γ.Θ : Σε κανονικά κράτη με κανονικούς πρωθυπουργούς και όχι με κότες λυράτες όπως το Μητσοτάκη, αυτό θα ήταν στην πιο συγκρατημένη περίπτωση διακοπή διπλωματικών σχέσεων και απόσυρση πρεσβειών. Δεν θα πω τι θα έκανε η Τουρκία αν εμείς της κάναμε κάτι παρόμοιο γιατί όλοι ξέρουμε ότι δεν θα έκανε τίποτα λιγότερο από κήρυξη πολέμου.
Όσα ραφάλ και αν πάρουμε, όσες Belhara και όσους πυρηνικούς πυραύλους και αν ποτέ μας χαρίσουν, με την Κούλα και τον Τσίπρα στο τιμόνι απλά ΔΕΝ θα τα χρησιμοποιήσουμε ακόμα και αν μας επιτεθούν.
Υπερβολή; Θυμηθείτε τον Σημίτη τα Ίμια και το ελικόπτερο που ”έπεσε” και ξανασκεφτείτε το…

Απίστευτα πράγματα! Προκαλούν σε κάθε ευκαιρία οι Τούρκοι!

Οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν την είσοδο στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, που βρίσκεται στη Σμύρνη με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της επιτροπής των περιφερειών και του προέδρου της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM.

Ο κ. Τζιτζικώστας έφτασε στις 10:00 στο λιμάνι της Σμύρνης με πλοίο από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχει ως προεδρεύων στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών.

Τότε οι τουρκικές Αρχές τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να αποβιβαστεί, αφήνοντάς τον κρατούμενο σε ένα γραφείο!

Για το αδιανόητο περιστατικό, ο κ.Τζιτζικώστας ενημέρωσε την κυβέρνηση, το γραφείο του πρωθυπουργού και το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο ίδιος θεώρησε μεγάλη προσβολή την απαγόρευση της εισόδου του. 

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών περιορίστηκε στο να…εκφράσει την καταδίκη του για το συμβάν, κάνοντας λόγο για παράνομη και καταχρηστική κράτηση.

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

Παράλληλα περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έχει ενημερώσει τη διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ, τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Χριστόδουλο Λάζαρη, όπως και την πρόξενο στη Σμύρνη, Δέσποινα Μπαλκίζα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, βρίσκεται τουλάχιστον επτά ώρες εγκλωβισμένος στο λιμάνι ενώ αναμένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

πηγή