Οικονομολόγος για το 2024: Το μεγαλύτερο κραχ στις ζωές μας – Θα είναι εμφανές τον Μάιο

Οικονομολόγος για το 2024: Το μεγαλύτερο κραχ στις ζωές μας – Θα είναι εμφανές τον Μάιο

Έριξε την «βόμβα» στο Foxnews! Θα ισχύσει η πρόβλεψή του;;;

Ένας οικονομολόγος που επικεντρώνεται στις καταναλωτικές δαπάνες εξέδωσε μια τρομερή προειδοποίηση για την οικονομία των ΗΠΑ το επόμενο έτος, η οποία προφανώς θα έχει και παγκόσμιες προεκτάσεις!

Συγκεκριμένα, ο οικονομολόγος Χάρι Ντεντ στο Fox Business στις 19 Δεκεμβρίου είπε πως βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση.

«Από το 2009, και αυτό ήταν 100% τεχνητό, είχαμε μια άνευ προηγουμένου εκτύπωση χρήματος και ελλείμματα· 27 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 15 χρόνια, για την ακρίβεια. Αυτό είναι εκτός γραφημάτων, 100% τεχνητό, πράγμα που σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση”, δήλωσε ο Χάρι Ντεντ και συνέχισε: «Πιστεύω ότι το 2024 θα είναι η μεγαλύτερη χρονιά κρότου που θα δούμε στην ζωή μας».

Ο οικονομολόγος σημείωσε ότι αυτή η φούσκα ξεκίνησε στην πραγματικότητα στα τέλη του 2021 μετά την κορύφωση της πανδημίας του COVID, με τα πρώτα σημάδια να φαίνονται το 2022 όταν ο Nasdaq σημείωσε πτώση 38% . Η νέα χρονιά θα φέρει το «κύμα Β» της συντριβής.

«Πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στις κεντρικές τράπεζες», είπε. «Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μάθημα που δεν νομίζω ότι θα το ξαναδούμε ποτέ. Δεν νομίζω ότι θα ξαναδούμε φούσκα».

Όπως αναφέρει ο Jack Phillips στους The Epoch Times ,  ο κ. Dent, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας HS Dent Investment Management, είπε στο πρακτορείο ότι οι αγορές των ΗΠΑ βρίσκονται επί του παρόντος σε μια φούσκα που ξεκίνησε στα τέλη του 2021 εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

«Τα πράγματα δεν πρόκειται να επανέλθουν στο φυσιολογικό μέσα σε λίγα χρόνια. Μπορεί να μην ξαναδούμε αυτά τα επίπεδα. Και αυτή η συντριβή δεν πρόκειται να είναι διόρθωση», είπε.

«Αν έχω δίκιο, θα είναι το μεγαλύτερο παταγώδες συμβάν της ζωής μας, το μεγαλύτερο μέρος του θα συμβεί το 2024. Θα το δείτε να ξεκινά και να είναι πιο εμφανές τον Μάιο», υπογράμμισε.

Εξετάζοντας την τροχιά των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ο Ντεντ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «καμία πιθανότητα» για ομαλή προσγείωση. Πιστεύει ότι ο συνεχιζόμενος αποπληθωρισμός θα μετατραπεί σε αποπληθωρισμό για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1930!

Η φούσκα θα αφήσει μια μόνιμη επιβράδυνση για 12 έως 14 χρόνια, προειδοποίησε ο Ντεντ.

πηγή