• agios-porfyrios-vivlia-eikones
    Άγιος Πορφύριος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Πορφύριο στο eikonia.gr
  • FACEBOOK-PART34
    Μοναστηριακά κρασιά
    Μοναστηριακά κρασιά εξαιρετικής ποιότητας από τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και των Μετεώρων.

Όλα δείχνουν πόλεμο… Δυστυχώς μόνο με την φωτιά θα πέσει η αλαζονεία και η μύτη των Δυτικών

halturnerradioshow.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Η Ρωσία δήλωσε αργά την Κυριακή προς Δευτέρα ότι μπορεί να αναγκαστεί να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στο Καλίνινγκραντ ως απάντηση στα προφανή σχέδια του ΝΑΤΟ για τη Ρωσία.  Αυτό θα έθετε πυρηνικούς πυραύλους σε απόσταση μόλις πέντε έως δέκα λεπτών πτήσης από όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ έθεσε τον κίνδυνο μιας νέας αύξησης των εξοπλισμών στην ήπειρο, λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν φάνηκε να σαμποτάρει σκόπιμα τις προγραμματισμένες συνομιλίες λέγοντας στην αμερικανική τηλεόραση ότι “οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία” με φονικά όπλα.

Αργότερα το βράδυ της Κυριακής, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η έλλειψη διπλωματικής λύσης θα οδηγήσει τη Ρωσία να απαντήσει με στρατιωτικό τρόπο, με στρατιωτική τεχνολογία. “Θα είναι μια αντιπαράθεση, αυτός θα είναι ο επόμενος γύρος”, είπε, αναφερόμενος στην πιθανή ανάπτυξη από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, “Ένας βαλλιστικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς (IRBM) είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος με βεληνεκές 500-5.500 χλμ (310-3.418 μίλια), μεταξύ ενός βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς (MRBM) και ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM).

Έτσι, για παράδειγμα, αν η Ρωσία αναπτύξει τέτοιους πυραύλους, στο Καλίνινγκραντ, θα χρειαστεί να πετάξουν μόνο περίπου

1.169 μίλια μέχρι το Λονδίνο

1.135 μίλια για το Παρίσι

1.925 μίλια για τη Μαδρίτη

Ο παρακάτω χάρτης μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος:

 

 

ΚΑΘΕ άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, και ΟΛΑ τα κορυφαία πληθυσμιακά κέντρα σε ΚΑΘΕ ευρωπαϊκή χώρα, θα βρίσκονταν τότε εντός της εμβέλειας αυτής της νέας ανάπτυξης πυραύλων.  Κανείς στην Ευρώπη δεν θα αισθανόταν ασφαλής.

Ωστόσο, αυτό ακριβώς είναι το σημείο που η Ρωσία προσπαθεί να κάνει στο ΝΑΤΟ και στη Δύση.   Οι δραστηριότητες του ΝΑΤΟ κάνουν τη Ρωσία να αισθάνεται ανασφαλής.  Η Ρωσία θέλει να αντιμετωπίσει αυτή την ανησυχία διπλωματικά και υπεύθυνα.   Αντ’ αυτού, η Δύση καταφεύγει σε πολεμική ρητορική για “ρωσική επιθετικότητα”, ενώ παράλληλα συνεχίζει να χτίζει νέες βάσεις και να εγκαθιστά νέους πυραύλους, σε όλη τη Ρωσία.

Δήλωσε ένας Ρώσος διπλωματικός υπάλληλος, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του: “Είναι περίπου σαν έναν τύπο που φωνάζει “βοήθεια, αστυνομία” ενώ είναι αυτός που χτυπάει κάποιον άλλο στο πρόσωπο.  Φωνάζουν “”Ρωσία κακή”” ενώ ΑΥΤΟΙ χτίζουν νέες στρατιωτικές βάσεις και εκτοξευτές πυραύλων γύρω από τη χώρα ΜΑΣ!”.

Τα πυρηνικά όπλα μεσαίου βεληνεκούς -αυτά που έχουν βεληνεκές 500 έως 5.500 χιλιόμετρα (310 έως 3.400 μίλια)- απαγορεύτηκαν στην Ευρώπη βάσει συνθήκης του 1987 μεταξύ του τότε Σοβιετικού ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και του Αμερικανού προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν.  Όμως οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη συνθήκη το 2019.

Ο Ριαμπκόφ επανέλαβε μια σύγκριση που έκανε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των σημερινών εντάσεων και της κρίσης των πυραύλων της Κούβας το 1962, η οποία έφερε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σοβιετική Ένωση στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου.

Ο Ryabkov δήλωσε ότι υπάρχουν “έμμεσες ενδείξεις” ότι το ΝΑΤΟ κινείται πιο κοντά στην επανατοποθέτηση πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης τον περασμένο μήνα της 56ης Διοίκησης Πυροβολικού, η οποία χειριζόταν πυραύλους Pershing με πυρηνικές ικανότητες κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Η ραδιοφωνική εκπομπή Hal Turner κάλυψε αυτή την εξέλιξη στο ρεπορτάζ της 13ης Νοεμβρίου ΕΔΩ, όπου το ΝΑΤΟ σχεδόν περιχαρής ανακοίνωσε ότι αυτό θα έθετε υπερηχητικά πυρηνικά εντός της εμβέλειας της Μόσχας.

Ο Ryabkov δήλωσε ότι η Ρωσία έχει “πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης” στο ΝΑΤΟ.

“Δεν επιτρέπουν στους εαυτούς τους να κάνουν οτιδήποτε που θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να αυξήσει την ασφάλειά μας – πιστεύουν ότι μπορούν να ενεργούν όπως πρέπει, προς όφελός τους, και εμείς απλά πρέπει να τα καταπιούμε όλα αυτά και να τα αντιμετωπίσουμε. Αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί”.