Ομελέτα φούρνου νηστίσιμη με λαχανικά

  1. Προθερμαίνετε  το φούρνο στους 180ο βαθμούς. Λαδώνετε ένα ταψί
  2. Ρίχνετε  σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε  τα πράσα, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το καλαμπόκι για 6-7 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάτε το μίγμα ομελέτας με τυρί νηστίσιμο και το γάλα( είτε φυτικό,είτε από καρπούς). Προσθέτετε  αλάτι, πιπέρι και βασιλικό και αδειάζετε  το μείγμα στο ταψάκι.
  4. Ρίχνετε πάνω στα  λαχανικά που έχετε  σοτάρει στο τηγάνι. Ψήνετε για 20λεπτά στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.

2 μείγματα ομελέττας ρεβυθιού

300 γρ Τυρί νηστίσιμο θρυμματισμένο

300 γρ μανιτάρια σε φετούλες

2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) σε λεπτές ροδέλες

2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες

100 γρ καλαμπόκι

Μισό φλιτζάνι γάλα (νηστίσιμο)

4.5 κουτ. σούπας Εξαιρετικό παρθένο

2 κουτ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένοςαλάτι, πιπέρι