Επίκαιρα

«Οργή λαού» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Πάτρα, Χανιά και Λιβαδειά για το έγκλημα των Τεμπών – Δυναμική η παρουσία μαθητών-φοιτητών

Δυναμική είναι η παρουσία των φοιτητών και των μαθητών στην πρωτεύουσα και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας στις κινητοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών, για το οποίο υπόλογη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, η νέα γενιά κατέστησε σαφές ότι για το αποτρόπαιο έγκλημα θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο τον Κ.Μητσοτάκη.

Οι εικόνες από την Αθήνα και πόλεις όπως η Πάτρα, τα Χανιά και η Λιβαδειά είναι ενδεικτικές…

Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί από τις 11:30 περίπου σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας και συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για το έγκλημα στα Τέμπη.

Τα συνδικάτα και οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο 57 ανθρώπους, όταν επιβατικό τρένο προσέκρουσε μετωπικά σε μια εμπορική αμαξοστοιχία σκορπίζοντας τον θάνατο, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δίνουν πάνω από 30.000 διαδηλωτές να έχουν κατέβει στο κέντρο της Αθήνας. Έχουν γίνει 14 προσαγωγές και δύο συλλήψεις.

Στην Πάτρα πραγματοποιείται συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων στην πόλη.

Μαζική είναι και η συμμετοχή των πολιτών στα Χανιά στην απεργία της 8ης Μαρτίου στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών. Οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε πορεία σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων.

Πλημμύρισαν και οι δρόμοι της Λιβαδειάς από μαθητές λυκείων και γυμνασίων που διαμαρτυρήθηκαν για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών.

Η ειρηνική τους διαμαρτυρία έκλεισε στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς με ενός λεπτού σιγή και χειροκροτήματα για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος.

πηγή

 

Γεια σας

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, ένα κάθε εβδομάδα.

Δεν στέλνουμε spam!