Επίκαιρα

Οριστικό: Κατεβάζουν τον Στρατό «για να κλείσει ο Κηφισός» – Απαγορεύουν την κυκλοφορία! – Περίεργα πράγματα…

Οριστική είναι η απόφαση της κυβέρνησης να κατεβάσει τον Στρατό για να… κλείσει ο Κηφισός και η παραλιακή Ποσειδώνος και να εκτελέσουν αστυνομικά καθήκοντα οι στρατιωτικοί, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο για την δημοκρατία προηγούμενο.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν «εισήγησης» του υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χ.Στυλιανίδη για «έκτακτα μέτρα» στην Αττική λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ακόμα και μία ισχυρή φθινοπωρινή μπόρα.

Η κυκλοφορία και οι απαγορεύσεις θα εκτιμηθούν «ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου» λέει η κυβέρνηση, αλλά έχει σταματήσει να βρέχει εδώ και ώρες.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ προτείνεται τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως στο lockdown δηλαδή.

Περίεργα παιχνίδια έχουν αρχίσει να παίζονται…

Αλλά το πλέον ανησυχητικό είναι ότι εισερχόμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς, καθώς ο Κύπριος υπουργός εισηγήθηκε να κατεβεί ο Στρατός για να κλείσει ο Κηφισός!

Έτσι θα έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό από τη 1 έως τις 8 το πρωί!


Ο στάθμη του ποταμού έχει ανέβει πάρα πολύ, με το ποτάμι στη γέφυρα του Ρέντη να παρουσιάζει πρωτοφανή εικόνα, καθώς δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο από το 2009, ούτε διαπλάτυνσή του από το 2004!

Μέχρις εδώ, αναμενόμενο, λόγω της κυβερνητικής αφασίας, όχι μόνο των νυν αλλά και των προηγούμενων.

Όμως πλέον υπάρχει και κάτι επιπλέον: Η εισήγηση λέει να κλείσει ο Στρατός τα δύο ρεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας!

Δηλαδή να κατέβει ο Στρατός για να εξασφαλίσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας, μαζί με την αστυνομία και την πυροσβεστική φυσικά.

Είναι η πρώτη φορά που ο Στρατός θα κληθεί να συμμετάσχει σε καθήκοντα εσωτερικής αστυνόμευσης!

Επίσης να απαγορευτεί η κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε όλη την Αττική προτείνεται από το υπουργείο (!), αλλά και εν συνεχεία να εκδοθεί οδηγία ώστε οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις να μην μεταβούν στους χώρους εργασίες!

Και όλα αυτά, για μια έντονη μπόρα!

πηγή