Ορθοδοξία

Όταν έψελναν το »Χριστός Ανέστη» σείσθηκε η φυλακή και άνοιξαν οι θύρες από μόνες τους

~ Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης έγινε δόκιμος μοναχός στη Γεωργία στα 9 του χρόνια και στις 20 Ιουλίου 1919 στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής εκάρη μοναχός με το όνομα Συμεών.

Λέγεται ότι κατά την ώρα της κουράς του, οι καμπάνες της Μονής ηχούσαν από μόνες τους. Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση το μοναστήρι λεηλατήθηκε και καταστράφηκε, κυνηγήθηκε εκεί από το κομμουνιστικό καθεστώς, συνελήφθη, φυλακίστηκε και καταδικάστηκε για την πίστη του σε θάνατο, ως «εχθρός του λαού».

Συνελήφθησαν κι οι μοναχοί της μονής.

Τους έκλει­σαν σε υγρή και σκοτεινή φυλακή, ό­που ήταν αναγκασμένοι να ξαπλώ­νουν σε μία σανίδα κάτω ακριβώς από την οποια αναδύονταν οι οσμές ακα­θαρσιών από διερχόμενο υπόνομο.

Ο ηγούμενος της Μονής δεν άντεξε. Υπέ­κυψε και πέθανε μέσα στη φυλακή. Τον μοναχό Συμεών (το μοναχικό όνομα του οσίου Γεωργίου) τον διαπόμπευσαν κάποια μέρα στους δρόμους και τον περιέφεραν δεμένο και χωρίς ρούχα, φωνάζοντας ειρωνικά γι’ αυτόν: «Να ο προφήτης!».

Μία νύχτα του Πάσχα ζήτησαν άδεια να εκκλησιαστούν οι κρατούμενοι κληρικοί και δεν τους επέτρεψαν. Τότε προσευχήθηκαν θερμά όλοι μαζί στον Αναστηθέντα Χριστό να τους ενισχύσει. Όταν έψελναν το »Χριστός Ανέστη» σείσθηκε η φυλακή και άνοιξαν οι θύρες από μόνες τους. Από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε έτρεξαν όλοι οι κάτοικοι της πόλεως να δουν τι συμβαίνει. Έβλεπαν τρεις ιερές μορφές να βαστούν τον Τίμιο Σταυρό, να περιφέρονται κυκλικά πάνω από τη φυλακή, ψάλλοντας το »Κύριε ελέησον». Η θεοσημεία αυτή διήρκεσε όλη τη νύχτα, ώστε την είδε όλος ο συγκεντρωμένος λαός της πόλεως. Μόλις χάραξε η αυγή έπαψε αυτή η ουράνια οπτασία(1)

(1) Σόλωνος Νινίκα » Οι νέοι μάρτυρες της Ρωσικής Εκκλησίας.

iconandlight
https://simeiakairwn.wordpress.com

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Όσιος Δαυίδ

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Όσιο Δαυίδ.
Διαστάσεις 18×24

Άγιος Ελευθέριος

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Ελευθέριο.
Διαστάσεις 18×24

Αρχάγγελος Μιχαήλ Μανταμάδου

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ Μανταμάδου.
Διαστάσεις 18×24

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925 ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΜΕ ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ ΠΕΤΡΑ

45,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Άγιος Παρθένιος

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Παρθένιο.
Διαστάσεις 18×24

Γνήσιο Βυζαντινό Θυμίαμα Αγίου Όρους ΣΥΛΛΟΓΗ 8 αρωμάτων 120gr

10,00 

Παρασκευάζεται χειροποίητα από κελιώτες μοναχούς των Καρυών του Αγίου Όρους,
Έχει πολύ δυνατό και βαθύ άρωμα με επιπρόσθετη ποσότητα αιθέριου ελαίου, ώστε να ευωδιάζει για περισσότερη ώρα από ό,τι τα άλλα θυμιάματα που κυκλοφορούν. Κατά την καύση στο καρβουνάκι μένει στερεό και δεν υγροποιείται. Αυτό οφείλεται στον ειδικό τρόπο με τον οποίο οι πατέρες το παρασκευάζουν και στο άριστο λιβάνι που χρησιμοποιούν.

Αγία Τατιανή

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Αγία Τατιανή.
Διαστάσεις 18×24

Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος.
Διαστάσεις 18×24

Πίσω στη λίστα