ΣΥΝΤΑΓΗ
- 450γρ. κρύα κρέμα γάλακτος (χρησιμοποιούμε φυτική στην περίοδο της σαρακοστής)
- 400γρ. ζαχαρούχο γάλα gr. sweetens condensed milk (χρησιμοποιούμε φυτικό στην περίοδο της σαρακοστής)
- 500γρ. γλυκό του κουταλιού σύκο (μόνο τα σύκα)
εκτέλεση
- Στράγγιζετε τα δύκα απο το σιρόπι και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια (ή μεγαλύτερα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να σφίξει και να έχει υφή γιαουρτιού (περίπου για 5′)
- Προσθέτετε το ζαχαρούχο και χτυπάτε για ακόμα 3′.
- Προσθέτετε τα κομμένα σύκα ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
- Βάζετε το μείγμα σε μια μεταλλική φόρμα για κέικ την οποία έχετε καλύψει πρώτα με λαδόκολλα.
- Βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες. Τις πρώτες 4 ώρες βγάζετε τη φόρμα ανά 1,5 ώρα και ανακατεύετε το παγωτό ώστε να γίνει αφράτο.
Καλή σας όρεξη!