Παγωτό με γλυκό του κουταλιού σύκο (γίνεται και νηστίσιμο)

ΣΥΝΤΑΓΗ

  • 450γρ. κρύα κρέμα γάλακτος (χρησιμοποιούμε φυτική στην περίοδο της σαρακοστής)
  • 400γρ. ζαχαρούχο γάλα gr. sweetens condensed milk (χρησιμοποιούμε φυτικό στην περίοδο της σαρακοστής)
  • 500γρ. γλυκό του κουταλιού σύκο (μόνο τα σύκα)

syko-pagwto_kitchenhabitscom2

εκτέλεση

  • Στράγγιζετε τα δύκα απο το σιρόπι και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια (ή μεγαλύτερα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να σφίξει και να έχει υφή γιαουρτιού (περίπου για 5′)
  • Προσθέτετε το ζαχαρούχο και χτυπάτε για ακόμα 3′.
  • Προσθέτετε τα κομμένα σύκα ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
  • Βάζετε το μείγμα σε μια μεταλλική φόρμα για κέικ την οποία έχετε καλύψει πρώτα με λαδόκολλα.
  • Βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες. Τις πρώτες 4 ώρες βγάζετε τη φόρμα ανά 1,5 ώρα και ανακατεύετε το παγωτό ώστε να γίνει αφράτο.

Καλή σας όρεξη!

πηγή