Επίκαιρα

Πάλι κοιμήθηκε «Sleepy Joe» Mπάιντεν: Σε συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό – Πού κατάντησε η Αμερική…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φακός «συλλαμβάνει» τον Πλανητάρχη Τζο Μπάιντεν, να ρίχνει ύπνο βαθύ σε επίσημη εκδήλωση.

Αυτό ακριβώς επαναλήφθηκε και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ. Με τον 78χρονο Πρόεδρο των ΗΠΑ να έχει αποκοιμηθεί, με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ έχει γείρει και το κεφάλι του!

Ο πρώτος που έσπευσε να «τρολάρει» τον Μπάιντεν ήταν ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Και σχολίασε δεικτικά:

«Άκουσα ότι ο Μπάιντεν ήταν πολύ προσεκτικός σε αυτήν τη συνάντηση. Έγνεψε το κεφάλι του ότι συμφωνεί»!

Με την δημοφιλία του να κατρακυλά ειδικά μετά την παράδοση του Αφγανιστάν στους Ταλιμπάν, ο «Sleepy Joe» Μπάιντεν έχει όλα τα εχέγγυα ότι θα γίνει ο χειρότερος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ακόμα και η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, παραδέχτηκε ότι η ομάδα επικοινωνιολόγων συμβουλεύει τον Αμερικανό Πρόεδρο να αποφεύγει να δέχεται αυθόρμητες ερωτήσεις.

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Fox News που αναρτήθηκε το Σάββατο (18/09), οι συνεργάτες του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο έχουν δημιουργήσει έναν «τοίχο» για να προστατεύσουν τον Αμερικανό Πρόεδρο από αυθόρμητες εκδηλώσεις και ερωτήσεις, λόγω του φόβου του για «δηλώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν», βάσει του νέου βιβλίου του Μπομπ Γούντγουορντ και του Ρόμπερτ Κόστα με τίτλο «Κίνδυνος».

Απόσπασμα του εν λόγω βιβλίου, που αναφέρεται στις πολλές γκάφες στις οποίες έχει υποπέσει ο Τζο Μπάιντεν, αναφέρει: «Αυτή η πλευρά του Μπάιντεν, δηλαδή η τάση του μερικές φορές να είναι ευέξαπτος ή να κάνει κακές δηλώσεις, υπήρχε ακόμα και τώρα είναι μέρος της Προεδρίας του».
Επίσης, ο προσωπάρχης Ρόναλντ Κλέιν και η -τότε- σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Ανίτα Νταν, φέρεται να εργάστηκαν «για να κρατήσουν τον Τζο Μπάιντεν μακριά από μη προγραμματισμένες εκδηλώσεις ή μεγάλες συνεντεύξεις».

Σύμφωνα με το βιβλίο, αυτή η διαδικασία ονομάστηκε «κουκούλωμα» αλλά, παρά τα μέτρα αυτά, οι γκάφες συνεχίζονται.

Πάντως, βάσει σχετικής δημοσίευσης του «Politico», όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μιλά, κάποιοι σύμβουλοί του κλείνουν τις τηλεοράσεις ή απενεργοποιούν τον ήχο, καθώς δεν θέλουν να παρακολουθήσουν -ενδεχομένως- ακόμα μια γκάφα του Τζο Μπάιντεν.

πηγή