Πανικός με το AfD στην Γερμανία: Ξεπερνά τα ποσοστά του Χίτλερ το 1930

Σε αναμμένα κάρβουνα οι νεοταξίτες του Βερολίνου…

Οι αριθμοί των δημοσκοπήσεων για το δεξιό κόμμα AfD (Εναλλακτική για την Γερμανία) αυξάνονται σταθερά εδώ και μήνες και ανησυχούν το διεθνιστικό Βερολίνο.

Το κόμμα «ωφελήθηκε από τις πολυάριθμες διαμάχες της κυβέρνησης συνεργασίας», λέει το περιοδικό Focus , συνοψίζοντας τα αποτελέσματα.

Ο ιδρυτής της Forsa, Manfred Güllner, εξηγεί στο ενημερωτικό δελτίο Forsa:

«Το πιο τρομακτικό αποτέλεσμα για εμάς είναι η ραγδαία αύξηση του αριθμού των οπαδών ενός δεξιού ριζοσπαστικού κινήματος στην Γερμανία, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ πριν μετά την κατάρρευση του εθνικοσοσιαλισμού».

Η συντακτική ομάδα του Focus αποφάσισε να χαρίσει στους αναγνώστες τον ακόλουθο τίτλο με βάση αυτές τις πληροφορίες:

“Ψηφοφόροι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση συνεργασίας – ο δημοσκόπος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου! Το AfD προσελκύει περισσότερους ψηφοφόρους από το NSDAP (Εθνικοσοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Γερμανίας) το 1930”!

Σύμφωνα με το άρθρο του Focus , ο κ. Güllner προσθέτει:

“Στο τέλος του έτους, το AfD στη Γερμανία θα μπορούσε επί του παρόντος να λάβει το 23 τοις εκατό των ψήφων που δίνονται σε εκλογές, είπε ο Güllner. Αυτό θα σήμαινε ότι το 17 τοις εκατό του πληθυσμού που θα είχε δικαίωμα ψήφου θα ψήφιζε το κόμμα. Αυτό θα ήταν περισσότερο από το NSDAP έκανε στις εκλογές του Ράιχσταγκ τον Σεπτέμβριο του 1930».

πηγή