Παρά την οργή της κοινωνίας, πέρασε το εκτρωματικό νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια με 176 ψήφους υπέρ – 76 κατά, 46 αποχές

Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές ενώ 2 βουλευτές δήλωσαν παρών – Οι αποχές είναι 46

Νόμος του κράτους έγινε ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία στην Ελλάδα, που καθίσταται η πρώτη ορθόδοξη χώρα στον κόσμο που υιοθετεί ένα τέτοιο μέτρο.
Παρά τις διαρροές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ το εκτρωματικό νομοσχέδιο που εγκληματεί σε βάρος του ίδιου του πυρήνα της ελληνικής οικογένειας και έρχεται ενάντια στη φύση, υπερψηφίστηκε επί της αρχής συνολικά από 176 βουλευτές έναντι 76 που ψήφισαν κατά.
Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές ενώ 2 βουλευτές δήλωσαν παρών. Οι αποχές είναι 46.
Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΝΔ καθώς αρνητικές ψήφοι και αποχές αθροιστικά φτάνουν τις 51.
Συνολικά διαρροές των κομμάτων (από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση, Νέα Αριστερά), που τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου, υπολογίζονται σε 67.
Υπέρ είχαν ταχθεί εξ αρχής πέντε κοινοβουλευτικές ομάδες (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας) ενώ κατά ψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες μαζί με τους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν από τις ηγεσίες των κομμάτων τους, είτε με αρνητική ψήφο, είτε με αποχή.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το εν λόγω νομοθέτημα πλήττει την ιστορία του Έθνους και προσβάλλει τον κώδικα αξιών και αρχών της Ελλάδος ενώ δηκτικά ήταν ακόμη και δημοσιεύματα του δυτικού Τύπου.

ΠΑΣΟΚ: 11 αποχές

Σε 11 ανέρχονται οι διαρροές από το ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία.
Το νομοσχέδιο από το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν 21 βουλευτές.

ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα γίνει με Πολάκη

Εξελίξεις αναμένονται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απείχε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος προϊδέασε ότι δεν θα είναι παρών στην ψηφοφορία.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, έχει προαναγγείλει πωςθα υπάρξουν συνέπειες για όσους δεν υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας που έδωσε το παρών, ψήφισε και αμέσως μετά αποχώρησε.

Μητσοτάκης: Στόχος επετεύχθη

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εξέφρασε μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Στόχος επετεύχθη. Πάμε παρακάτω» ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού ο οποίος όταν ρωτήθηκε για την στάση του Α. Σαμαρά είπε: «Αφού είπαμε ότι ο καθένας έχει την άποψή του»

Σαμαράς: Η ΝΔ κινδυνεύει να ξεκοπεί από την κοινωνία

Νωρίτερα κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς διέγνωσε κρούσματα αλαζονείας στο κυβερνητικό σχήμα και επισήμανε με έντονο τρόπο τον κίνδυνο να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και την κοινωνία.
Η επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση ήταν κατά μέτωπο και δεν περιορίστηκε στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα.
Υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν συνιστά στροφή προς το κέντρο αλλά διαλυτική ενέργεια σε βάρος της πυρηνικής οικογένειας.
Ο κ. Σαμαράς στην αρχή της ομιλίας του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χαϊδέψει αυτιά και τόνισε ότι το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν έχει αντιπολίτευση δεν είναι καλό.
«Η κυβέρνηση δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο», είπε αρχικά ο πρώην πρωθυπουργός.
«Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία», σημείωσε προσθέτοντας ότι «η παράταξη μας δεν θα έπρεπε να φέρει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση».
«Όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισης του έχει ξεκινήσει από ένα ψέμα.
Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός.
Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα.
Όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισης του έχει ξεκινήσει από ένα ψέμα».
Όταν εξισώνεις τη συμβίωση με γάμο τότε θα αναγκαστείς να αλλάξεις και τη ζωή αυτών που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά.
Κάποιοι σίγουρα θα καταφύγουν στα δικαστήρια για τους τίτλους Γονέας 1 και Γονέας 2. Έχει ήδη συμβεί στη Γαλλία…», σημείωσε.

Η οικογένεια θέλει μάνα και πατέρα

«Άρα το πρόβλημα που πάνε να λύσουν δεν είναι τα παιδιά. Επικαλούνται προσχηματικά τα παιδιά», συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς και υπερτόνισε:. «Δεν αλλάζουν το σύμφωνο συμβίωσης αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας.
Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια.
Αυτή που υπήρξε πάντα και προϋποθέτει μάνα και πατέρα.
Μάνα και πατέρας είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα», τόνισε ακόμα».
Ο πρώην πρωθυπουργός ξεδίπλωσε και το σκεπτικό του σχετικά με τις προβλέψεις για την παρένθετη μητέρα.
«Σίγουρα κάποιος θα το (σ.σ. τέκνο) διεκδικήσει στα δικαστήρια.
Με ποια λογική θα επιτρέψουμε την παρένθετη μητέρα στα ετερόφυλα ζευγάρια και θα την απαγορεύσουμε στα ομόφυλα;
Παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια που χωρίς λόγους υγείας θα μετατρέπουν την μητρότητα σε επάγγελμα και εμπόριο.
Το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα να συμβούν αυτά που δεν προβλέπει», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr