Εκτέλεση
Για τα γλυκά σκαλτσούνια γεμιστά με καρύδια και μέλι, βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι, το χυμό και τη ζάχαρη, να ζεσταθούν απλά και να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια, το σουσάμι και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε καλά, να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Αφήνουνε να κρυώσει καλά η γέμιση.
Για το φύλλο
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για το φύλλο, ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για το φύλλο και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο, πασπαλίζοντάς τη συχνά με αλεύρι για να μην διαλυθεί.
Κόβουμε με ποτήρι ή με κουπάτ, δίσκους με διάμετρο 6-8 εκατοστά.
Βρέχουμε περιμετρικά το φύλλο. Ακουμπάμε ένα κουταλάκι γέμιση, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Πατάμε με πιρούνι τις ενώσεις να κολλήσουν.
Αραδιάζουμε σε λαδωμένη ή στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 30′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C. Αφήνουμε 5′ να σταθούν και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.