Υλικά Συνταγής
5 πατάτες
προαιρετικά ένα κλαδί δενδρολίβανο ή θυμάρι
μισό φλ. ελαιόλαδο
1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα
χυμός από ένα λεμόνι
1 κ.σ. κάπαρη
λίγη ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μπούκοβο προαιρετικά
Εκτέλεση
Για τις πατάτες
Για αυτή την απλή και εύκολη πατατοσαλάτα με μουστάρδα και λεμόνι, πρώτα πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αν θέλουμε βάζουμε μέσα στο νερό ένα κλωνάρι δενδρολίβανο ή θυμάρι.
Για τη σως
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σως στον κόφτη του μίξερ για να γίνουν κρέμα, χύνουμε το νερό που βράσαμε τις πατάτες και αφήνουμε ελάχιστο στον πάτο.
Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή.
Αυτή η απλή και νόστιμη πατατοσαλάτα είναι ιδανική για τραπέζια, για τη νηστεία και για να συνοδεύσετε μοναδικά τα κρεατικά σας.