• FACEBOOK-TEST16
    Ορθόδοξη Βιβλιοθήκη
    Στο eikonia.gr θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σε Ψυχωφελή και Πνευματικά βιβλία καθώς και βίους Αγίων...
  • FACEBOOK-PART34
    Μοναστηριακά κρασιά
    Μοναστηριακά κρασιά εξαιρετικής ποιότητας από τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και των Μετεώρων.
  • FACEBOOK-TEST5
    Εργόχειρα - Σταυροί
    Στο κατάστημά μας www.eikonia.gr θα βρείτε σταυρούς όλων των ειδών σε μεγάλη ποικιλία. Ασημένιοι, επίχρυσοι,...
  • agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr
  • proseyxhtariokatanyktiko-3
    Προσευχητάριον Κατανυκτικόν
    Προσευχητάριον Κατανυκτικόν - Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως   "Βασισμένη στην ψαλμική έκφραση «επτάκις...

Πατατόσουπα αλάδωτη πανεύκολη

Υλικά για 4 μερίδες

  • Πατάτες καθαρισμένες (υπολογίζουμε μια μέτρια προς μεγάλη πατάτα για κάθε μερίδα)
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ανά 4 πατάτες
  • Ντοματοπελτές, 1 κουταλιά σούπας γεμάτη
  • Θυμάρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Δυόσμος, 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Κανέλλα Κεϋλάνης, 1/4 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (προαιρετικά, εγώ συχνά δεν βάζω)
  • Ελαιόλαδο (όταν είναι κατάλυση ελαίου)

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νερό όσο να τις σκεπάζει και τις βάζουμε να βράσουν.
  • Βάζουμε να βράσει νερό στο βραστήρα. Όταν βράσουν οι πατάτες μας, προσθέτουμε νερό τρία δάχτυλα πιο πάνω απ’ όσο ήδη έχει η κατσαρόλα και αλάτι. (Αυτό το κάνουμε για να επισπεύσουμε το μαγείρεμα – περισσότερο νερό στην κατσαρόλα από την αρχή χρειάζεται περισσότερη ώρα για να βράσει).
  • Πολτοποιούμε το κρεμμύδι με λίγο νερό στο κοπτήριο/μπλέντερ, ή αν δεν έχουμε, το κόβουμε πολύ ψιλό. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα όταν έχουν συμπληρωθεί 10 λεπτά βρασμού. Αν δεν είναι πολτοποιημένο στο κοπτήριο αλλά ψιλοκομμένο, καλύτερα να μπει στην κατσαρόλα από την αρχή μαζί με τις πατάτες.
  • Διαλύουμε τον τοματοπελτέ σε ένα ποτήρι νερό.
  • Στα 20 λεπτά βρασμού προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (και περισσότερο ζεστό νερό, αν χρειάζεται) κι αφήνουμε να βράσουν μαζί 10 λεπτά ακόμη.
  • Εναλλακτικά, βάζουμε όλα τα υλικά από την αρχή να βράσουν μαζί και απλά ελέγχουμε αν σώνεται το νερό, για να συμπληρώσουμε με άλλο ζεστό νερό.
  • Στη μισή ώρα η πατατόσουπά μας είναι έτοιμη και λίγο χυλωμένη! Αν θέλουμε να τη φάμε με ελαιόλαδο, το προσθέτουμε ωμό στο πιάτο μας. Συνιστώμενη ποσότητα, μια κουταλιά της σούπας ανά μερίδα.
  • Εννοείται ότι όποιος θέλει μπορεί να βάλει και σκόρδο και άλλα μπαχαρικά, ή και άλλα λαχανικά, όπως π.χ. φρέσκια ντομάτα, τριμμένο καρότο, πιπεριές ψιλοκομμένες (που θα πρέπει να βράσουν από την αρχή με τις πατάτες). Εδώ δίνουμε μια βασική συνταγή για να έχουμε ένα πλούσιο σε γεύση φαγητό, με λίγα και απλά υλικά που βρίσκονται εύκολα σε κάθε σπίτι.

 

 

πηγή