Επίκαιρα

Πολωνία: Θα ενταχθεί μάθημα σκοποβολής στα σχολεία

Σύμφωνα με νέο Κανονισμό του Υπουργού Παιδείας, το σχολικό έτος 2024/2025 στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι μαθητές θα μάθουν να πυροβολούν στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για ασφάλεια.

Από: echedoros.blog

Δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση σε αυτό το μάθημα, όπως σημειώνεται.

Η διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών επισημαίνει ότι στην περίπτωση των σχολείων που έχουν πρόσβαση σε αθλητικά σκοπευτήρια, οι νέοι θα μαθαίνουν με τη χρήση σφαίρας ή πνευματικών όπλων, καθώς και αντίγραφα φορητών όπλων (ASG).

Μια τέτοια εναλλακτική λύση στα όπλα από σφαίρες φαίνεται λογική, επειδή τα περισσότερα ιδρύματα δεν έχουν πρόσβαση σε πεδία βολής, ακόμη και αν βρίσκονται στην περιφέρεια, η οργάνωση δραστηριοτήτων εκτός του εκπαιδευτικού ιδρύματος για νέους θα μπορούσε να αποδειχθεί αδύνατη.

Πώς να εφαρμόσετε το πρόγραμμα σε μια τέτοια κατάσταση;

Ο υπουργός επιτρέπει μια ακόμη επιλογή: εικονικά σκοπευτήρια και λέιζερ.

Ωστόσο, αξίζει να γίνει γνωστό ότι δεν είναι κάθε σύστημα μάχης αυτού του τύπου ικανό να προετοιμάσει έναν μαθητή για μαθήματα σκοποβολής στον ίδιο βαθμό.

Ο πόλεμος στη γειτονική Ουκρανία ώθησε την κυβέρνηση της Πολωνίας εφαρμόσει αυτή τη διδασκαλία στους μαθητές των σχολείων ως ένα τρόπο γνωριμίας για την άμυνα και προετοιμασίας σε κάθε ενδεχόμενο απειλής της χώρας.

Defence24

https://www.freepen.gr/2023/05/blog-post_901.html

Γεια σας

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, ένα κάθε εβδομάδα.

Δεν στέλνουμε spam!