Πού βρίσκεται αυτό το χωριό που πωλείται ολόκληρο -Με λίμνη, κιόσκι και δεντρόσπιτο, σαν να ταξιδεύεις στον χρόνο

Ένα ολόκληρο χωριό στη Ρουμανία είναι προς πώληση και ο τυχερός που θα καταφέρει να το κάνει δικό του θα νιώθει σαν να έχει κάνει ταξίδι στο χρόνο.

Ο κτηματομεσιτικός οίκος Sotheby’s έχει καταχωρίσει το Φερέστι, στην κομητεία Maramures της Ρουμανίας, το οποίο είναι γεμάτο ιστορία. Το
Φερέστι πωλείται για 789.474 δολάρια (651.387,10 λίρες).

Το μοναδικό στο είδος του οικόπεδο διαθέτει πέντε σπίτια και έναν αναδημιουργημένο οικισμό, διαμορφωμένο σύμφωνα με τα τοπικά στυλ που χρονολογούνται από το 625 π.Χ.

Τα ακίνητα, που χτίστηκαν το 2014, διαθέτουν παραδοσιακά έπιπλα, όπως πολύχρωμα χαλιά, ξύλινες οροφές, ξύλινα δοκάρια και βαμμένες μπλε και πράσινες πόρτες, αποδίδοντας φόρο τιμή στην ιστορία της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Sotheby’s, αυτά τα σπίτια είναι «ιδανικά μέρη για οικογένειες που επιθυμούν τη φύση και τη χαλάρωση ή για όσους θέλουν να αποσυνδεθούν από την καθημερινή ζωή». Η πόλη περιβάλλεται από αγροκτήματα και χωράφια, καθιστώντας την ιδανική για όποιον θέλει να ξεφύγει από την πόλη.

Απέχει μόλις 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Η έκταση των 0,94 στρεμμάτων διαθέτει ακόμη μια λίμνη με πέστροφες, κυπρίνους και οξύρρυγχους, ένα μεγάλο κιόσκι, σάουνα, υδρομασάζ και χώρο μπάρμπεκιου καθώς και zip line και ένα δεντρόσπιτο.

Ακόμη, μια αυθεντική πέτρινη αποθήκη, με roof garden, είναι φανταστική για την καλλιέργεια βοτάνων και την προσέλκυση άγριων ζώων. Το πανέμορφο χωριό διαθέτει συνολικά 22 κρεβάτια σε 14 υπνοδωμάτια, καθώς και έξι μπάνια.

Ένα υπνοδωμάτιο διαθέτει ακόμη και μια κούνια συνδεδεμένη σε ένα από τα δοκάρια της οροφής, δημιουργώντας μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Οι ρουμανικές παραδόσεις εξακολουθούν να ευδοκιμούν στην περιοχή και οι ντόπιοι τιμούν την ιστορία τους φορώντας φολκλόρ φορεσιές.

«Στο Φερέστι, το μέρος όπου οι ρουμανικές παραδόσεις είναι ακόμα ζωντανές, όπου οι λαϊκές φορεσιές φοριούνται περήφανα και τα νοικοκυριά κρύβουν ιστορίες πίσω από τις μνημειώδεις ξύλινες πύλες, ένα μοναδικό σύνολο παραδοσιακών σπιτιών περιμένει να αποκαλυφθεί μπροστά στους λάτρεις της ομορφιάς.

Αποτελείται συνολικά από σχεδόν 2.400 τ.μ. γης και περιλαμβάνει 5 προσεκτικά ανακαινισμένα σπίτια, μια λίμνη με οξύρρυγχους, κυπρίνους και πέστροφες, μια αποθήκη από πέτρα, ένα ξύλινο περίπτερο, σάουνα, υδρομασάζ και μπάρμπεκιου», αναφέρει η περιγραφή.

πηγή